MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Oj vad långt

2018-01-11

Ja det är nog den vanligaste kommentaren när jag berättar att jag bor i Norrköping. Lite konstigt trodde i dagens arbetslöshetssverige att det var vanligt att pendla, eller så gör man inte det Söder om Flen. Pratde idag med en som bor i Eskilstuna, men han pendlade tydligen inte utan reste med tåg. En annan femma det! Tänkte lite på om det nu blivit jobb inom hemtjänsten, till Navestad tar det också nästan en timma med spårvagn.

Med 2 timmars restid tor gör ju att Fritiden blir begränsad på kvällarna och sömnen på mornarna. Men stör mig inte alls på restiden. Vägen är bra och jag tycker det är ruskigt avkopplande att sitta i bilen o lyssna på radion. Skitkvällar o mornar lär förekomma då torra snöfria vägar förvandlas till vinterinferno, men nu är det helt ok. Drömmen är väll att det ska förbli så. Årets mildaste vinter på 300 år typ.

Har aldrig den där lyxen att få välja jobb, sökte jobbet i Flen för att jag ville tillbaka till Industrin, det initiala var ju att det skulle börja i Januari och pågå till Augusti. Det var för frestande att låta bli så krisigt i ekonomin som det var. Nu kanske det inte pågår fram till Augusti, men start i Januari blev det. Naturligtvis hade jag istället sökt ett likvärdigt jobb här i stan om det nu funnits något att söka. Men industrin här i trakten vaknar senare när det gäller sommarvikarierna.

Även idag har jag varit på struten med en paus för hygienutbildning. Trött som fasen när jag klev ut från fabriken, rusken att somna på vägen var stor så idag blev det en utflykt till Flens bästisbutik, inget nutt under solen där. Men köpte en pava vin som jag tänkte förlusta mig på under den korta men efterlängtade leduigheten.

I morgon ska jag göra en lite längre djupdykning i på den lokala ica affären, var ju där efter speed daten. Men då hade jag inga pengar och kunde bara fönstershoppa, nu blir det säkert lite handling.

Matserchef Australien förstås och till middag blev det en rejäl laddning pasta med köttsås som räckte till mig och några lådor. Gillar inte riktigt att ta samma flera dagar på raken, men pengar är det fortfarande lite ont om så man får inte vara knusslig.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)