MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Tillbakablick

2017-12-30

2017 var ett djäkla strulår som jag helst inte vill titta tillbaka till men gör en snabbis så är det gjort.

Det var mestadels ekonomin som totalhavererade detta år. Inget arbete, sjukskrivning, försenad sjukpeng, halv a-kassa gjorde att jag helt enkelt inte klarade mig på det jag fick utan blev tvungen att    låna pengar av nära o kära och tack vare det klarade jag av året med en hårsmån. Är tacksam  att jag har folk att fråga när det kniper, inte alla som har det.Kändes skönt när jag innan jul betalade sista räkningen och faktiskt hade en liten slant kvar att köpa lite julsmarr för.

opererade foten 2017. Led av halus valgus det vill säga snedställd tå (vänster). Det var ett helvete förra sommaren och det gjorde obeskrivligt ont varje eftermiddag på parkeringen när jag bytte från skyddskor till vanliga, något jag absolut inte ville vara med om igen.

Jobb går dock före men fick ingen klarhet i vad som kunde hända så gick till läkare och fick klartecken för operation i Juni. Då kom arbetsgivarna och det blev jobb fram till op. Had kunnat jobbat längre men nu var det som det va.

Operationen gjordes i Motala och allt gick bra, kaotiskt att åka sjuktaxi men hem kom jag iallafall. Bodde nästan 2 veckor i soffan då jag inte kom upp i sängen. Men det gick det också. Faktiskt bättre en jag trodde.

Försäkringskassan strulade och det tog nästan hela sjukskrivningen innan jag fick några pengar. Lite beroende på pissregler och läkare som skriver fel. Till slut tröttnade försäkringskassan och blev tvungen att friskförklara mig trots att det inte var helt okej.

Nu är undersidan av tårna fortfarande svullna och operationsärret är fult men min förhårdnad under foten som också var ett stort problem är borta. Har inga som helst problem att se ett 2018 i skyddsskor.

En resa blev det. Till Gotland, det är inte på långa vägar Tyskland men bra endå och ibland nästan lite exotiskt. Vi åkte också till bland annat Gryt och köpte tomater, det blir det flera gånger.

Mamma skaffade sig en ny hund. Kronprinsessan Yra kom in som en stormvind i allas liv. Söt som socker envis som synden  en massa Go o vassa tänder.

Annars drogs det in på det mesta guldkantigt vilket gjorde att Restaurangbesöken blev få. Kommer dock nedan göra en liten återblick även när det gäller recentionerna, men inte på långa vägar så matigt som det brukar bli. Dåligt med ställen att skriva om och lite haltaskig insperation är svaret.

Årets Middag åts på Restaurang Vila

Årets Restaurang. Som inte var en restaurang utan en saluhall och pubb finns på Gotland och heter Jessens saluhall och Pubb. Saligt goda tapas och öl som såg ut som bakelser. Så gott så skoj så mysigt.

Årets Kött och Årets sås serverades i form av Shawarma i pita på Odens Grill

Årets Lunch käkades på Golfklubbens restaurang i Finspång. Biff chop Sue timjandoftande pannbiff med ett fluffigt mos. Så gott att det är värt resan.

Årets Husman blev Kalops på Pubb och Krubb

Årets Sallad var en lättdressad sommarsallad som vi fick på motormusseumet i motala

Årets personal återfinns på Pig N hen, en glad tjej som serverade pratade pysslade och plockade undan i en rask fart.

Årets trivselkväll blev det när jag tog med mig en kompis och gjorde söderköping. En fin kväll som denna är det kanon att sitta o käka o titta på folklivet längst Göta Kanal.

Årets Starstruck. Pablo Roberto gjorde en pasta Carbonara bara för mig på Pane Fresco. Inte för att den smakade så mycket men endå. När chefen lämnade dansade personalen på bordet.

Årets svajiga. Spicy Hot på Kungsgatan, första spicy i stan har svajat betänkligt i kvaliten detta år. Olika kryddningar dag för dag, sura råvaror och lite halvtrött service. Finns 2 till spicy så man behöver inte just gå hit men man ska nog ta på allvar att det ibland är helt folktomt här.

Årets . Skam, svek, smörja. Ja det saknas helt posetiva saker att säga om den schnitsel som serverades på Cromwell. Man hade tagit bort det man var bra på det vill säga fisk och kött kunde kvällens kock inte tillreda. Förklaringarna från servicepersonalen var inte bättre dom. Nä Cromwell. Byt kock eller så får ni klara er utan mig som gäst, det gör ni säkert men endå.


Men nu så är det sluttittat i backspegeln och jag får börja nästa år med att arbeta. Nya erfarenheter står för dörren. Behöver pengar som fan och det ska bli ett nöje att få arbeta inom industrin igen. Mer om arbetet lite senare.

Nu så Återstår det bara för mig och matos att önska.

GOTT NYTT ÅR

Vi ses 2018 Med nya förbättrade tag (ni har väll inte missat att hemsidan bytt utseende men mera kommer)

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)