MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

När det blir kanon

2017-12-11

I typ 5 timmar har min chiligryta kokat på spisen. Nötkött som gottat sig med fond, chili, äpplejuice lök o annat. Nu ligger den på sval för att sen i morgon säras i mindre bitar och så kokas nåra timmar igen. Tidigast på onsdag blir den middag.

Denna batch är nog den mest perfekta så här långt om jag får säga själv. Fick ide att servera den på öppet hus då jag fyller 50  Hoppas jag kan hitta ett storkök som gör fond och lånar mig en storgryta så iden blir av. Har några år att planera så det ska nog gå.

Men vem vet. Kanske jag själv står o bökar i grytorna, då kan jag göra chiligrytan som ett sidprojekt. Har ju ofta funderat på ett eget företag. Sjärnan i verksamheten har jag ju i min gryta. Det är bara resten kvar. Pengar, lokal, anställda mm.

Inte långt kvar nu tills det programkrockar kl 20 börjar musikkampen och så är det ju Svenska hjältar galan. Börar nog med att ha både dator o tv på o ser hur länge jag orkar. Eller så zappar jag.

Var idag en sväng på stan i jakt på en klapp. Hittade dock inte det jag ska ha utan köpte en annan istället. Men jakten fortsätter kanske i morgon. Men då får jag ta bilen ner till Ingelsta.

Blev glad för en stund sedan när jag läste ett sms som meddelade att papps var hemma igen efter ett tags visstelse på sjukhus.

Nu så ska jag bänka mig i soffan. Måväl!

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)