MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Alla först

2017-11-08

Igår var jag i Flen och rekryteringsträff för GB glass och det blev ett av mina mest märkliga besök på en arbetsförmedling någonsin. 100 personer packade i ett rum och så fort dörren öppnades skulle alla fram först. Visst det stod en från personalen och motade men det kändes lite som på dom filmerna man sett från tunnelbanan i Japan. Vakter som ser till att vagnarna är packade till bristningsgrensen innan dörrarna stängs.

En kort information och en film visades, fyllde i ett formulär och sedan skulle man komma tillbaka 1 timma senare om man ville komma på en speedinterjuv. Dök upp ca 45 minuter senare och då hade mitt nummer passerat. Snäll personal lät mig gå in endå och där gick det snabbt, men man kallar det inte speed för inget antar jag. Man hakade upp sig på mitt truckkort, men känner att jag vill processtäda igen. Förut ville jag bort från gruffs och slit, nu efter att ha lokalvårdat suger det i grovjobbartarmen igen.

Efter 2 minuter sade man att det skulle disskuteras och sen kanske höra av sig senare för tid till en andra interjuv lite mera djupgående. Klev ut från Arbetsförmedlingen svettig och lättad att ha kommit därifrån levande. 5 minuter senare ringde man och önskade träffa mig nästa vecka igen. Då på fabriken och slipper AF tack o lov.

Hyffs och respekt får vi lära oss sedan barnsben men ibland när det flockar till sig glöms det lätt bort. Vissa från andra kulturer har inte alls lärt sig vad hyffs och respekt är. Språket är förstås viktigt, men minst lika viktigt måste det väll vara hur man beteer sig.

Nu är det bara att hoppas att jag får till Logistiken på Tisdag så det blir en interjuv. Har ju mitt att sköta här i stan först innan jag kan åka någonstans. Sen tar det en stund att åka till Flen. Fin väg numera men tid tar det endå.

Det som lockar mest är att jobbet pågår från Januari till Augusti om vädret är varmt och soligt. Vilket jag förstås får hoppas på om jag får jobbet. Men dörjar jag redan i Januari ska det kuskas i snö o kyla föst. Läste att denna vinter ska bli den kallaste på hundra år. Nu är mina vinterdäck påsatta så det är bara att härda ut.

Flen inte mycket att hänga i granen, några pizzerior såg jag en arbetsförmedling och några affärer. Var och tittade in i Icabutiken och den skapade en viss avensjuka. En rusktigt fin butik med allt man vill köpa och lite till.

Ikväll ska jag faktiskt unna mig middag på lokal!

En eftermiddag i Flen

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)