MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Glömska ger motion 

 

2017-10-20

När man har det lite snarstucket med pengar gäller det att planera inköpen. Det hade jag gjort idag när kosan styrdes mot den lokala butiken efter jobbet. Väl hemma konstaterade att jag hade missat det viktigaste nämligen potatis. Jaja ingen skada skedd skulle inte ha det till mat ikväll endå.

Blev framåt eftermiddagen lite rastlös och upptäckte att jag saknade en komponent till kvällens middag, det är ju endå Fredag så klev iväg till affären en andra gång. Där och då fanns potatis också med på listan i huvvet.

Var duktig och kom hem med det jag skulle köpa. Tyvärr ingen potatis. Jaja, skulle fortfarande inte ha det till kvällens middag men irriterande va det. Planerna blev dessutom ändrade så komponenten jag handlade blev överflödig.

Antar att det är åldern som sätter sig på minnet. Mer en 1 gång har jakten på tv,ns fjärrkontroll slutat i kylen och förut när kontrollen var grå hände det mer en 1 gång att den gled ner i fickan vid utgång istället för mobilen.

Men å andra sidan kanske den ligger i generna. För även vid yngre år fanns glömskan som en blöt filt. Otaliga gånger på Bäckgatan jag letade mig blå efter cyckeln bara för att plötsligt komma ihåg att jag hade den med mig till centrumet och kånkade kassarna gåendes hem. Cycklarna stals vid flera tillfällen men aldrig vid centrumet, något som får betraktas som ett mirakel.

Andra veckan på vikariatet. Kroppen har förlikat sig med att gå upp i arla morgonstund och är inte så där jättetrött när jag kommer hem. Det är trapp upp o trapp ner, men idag fick jag o veckans sista trapphus besök av specialen som belamrade mitt städförråd med stegar trasor hinkar fönsterputsprylar och annat vad dom nu behövde till kvartalsstädning. Lite surt så där känns det att städa o så kommer det någon o städar efter. Inte för att det behövs utan för att det är bestämt så.

Ett samtal från ett jobb jag sökt i tron att det var heltid. Nu visade sig att det som fanns kvar var halvtid. Inte värt det när kneget är i Katrineholm. Men sista ordet är inte sagt, man aviserade att ringa nästa vecka. Jag lever på hoppet, ett jobb är nog det enda som kan rädda mig från en total ekonomisk härdsmälta. Förhoppningsvis har jag skjutit den lite framför mig och den inträffar inte fören nästa år.

Trevlig Helg

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)