MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Fredag

2017-10-13

I en hel vecka nu har jag städat bland böcker och kläder och sprungit med moppen i trappor. Idag hade nog kroppen hunnit ifatt för jag vaknade pigg. Avslutade med i mindre antal trappor men gjorde flera igår. Kändes bäst så och jag fick lov. Det är faktiskt rätt skönt när solen skiner att avsluta sitt jobb mitt på dagen, synd bara att man inte tjänar riktigt lika mycket pengar som då man slutar när det är mörkt igen.

Efter välförättat värv luddade jag upp till pappsen som befinner sig inte alls långt från där jag slutar min trapprunda denna Fredag. Hann knappt in i entreen fören en arg man började gnälla på städningen av toaletten, han hörde inte på det örat att jag inte tillhörde det företaget som städade på det aktuella objektet utan han tyckte att städare är man väll vart man en kommer om man har det som yrke och då jag hade arbetskläderna på mig kunde jag lika gärna göra en insats.

Pappa lite sliten så besöket blev kort. Trots att jag mumsat sushirullar igår så det sprutar ur örona så blev det ris o kyckling idag. Hade liksom kommit överens med magen om det. Blev också lite annat. Nä jag kom hem blev det en kortare biltur för att kompletera med lite mera viktiga inköp.

Har under dagen funderat lite mera på det där med företag. Är nog ingen företagare tyvärr men tänkte lite på om jag skulle vara en bra ledare? Att kunna leda och fördela uppgifter för såväl 5 som 500 personer på samma klara sätt. Har varit handledare fått ha personalansvar och fått ta en del jobbiga beslut i samband med det. Jag har ensam beslutat om serviceåtgärder för en ansenlig summa pengar och många har kommit och frågat om råd. Men det gör mig inte till en bra chef som jag förstås skulle vara om jag startar eget.

Lite mera om handledning Jag vill gärna veta om jag gör rätt, men inom lokalvården värkar det vara lite fult att gå tillbaka och kolla någon annans arbete, sånt har jag inte tid med heter det oftast. På till exempel Ringhals va det inskrivet i arbetsuppgifterna att kolla sin kollega.

Som till exempel när jag arbetade på spritfabriken och skulle instruera någon ny på lilla fabriken skulle jag absolut kolla dennes arbete under och efter. Ge nogranna råd och tips och finnas där om det uppkom frågor. Nu var jobbet på spritfabriken lite speciell där varje feltag med spaden kunde kosta miljontals kronor i förlust för enskilda företagare. Det gällde att ge klara direktiv så inga fel gjordes. Är en hyffsad handledare Men skulle jag passa som chef. Njae. Det är tveksamt, en chef är så mycket mera och har så mycket mer ansvar.

Ett par veckor kvar av vikariatet. Men kan inte låta bli att fundera över vad jag ska göra sedan. Behöver värkligen ett jobb minst 8 timmar och med hyffsat betalt. Har ni tips får gärna höra av er.

Efter gårdagens inlägg där jag bland annat saknade whignews fick jag veta att dom faktiskt finns kvar. Däremot hävdar jag att dom inte har koll på Norrköping lika bra som dom hade förr. Tänkte på det där med att vara blåljusjagare och följa allt blåljus jag såg och ta smaskiga kort som jag sedan sålde dyrt. Tror inte det går längre med dom nya kominikationsgrejerna och så skulle nog min moral sätta stopp. Nä får nog hitta på något annat.

Från Bludder till bubbel är det inte långt om man bor i en liten etta så snart ska jag bege mig från datorn till badkaret och ta mig ett bad. Förhoppninfsvis är det ett varmt, men kände med foten förut och det värkade hoppfullt. Mitt arga brev till Riksbyggen om mitt ljummna badvatten  tog kanske skruv.

Nä nu får ni ha en riktigt trevlig Fredag och helg 

Det har varit en bra vecka så ett fyrverkeri på det.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)