MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Egen företagare

2017-10-12

Många egenföretagare har startat sitt företag när dom blivit arbetslösa och starta eget är förstås en chans att tjäna pengar och ha något att göra. Visst kittlar det lite av tanken att starta en egen värksamhet typ restaurang eller tillvärkning av såser o dyl men förutsättningarna finns inte riktigt. Är till exempel dålig på siffror.

Tanken när jag anmälde mig till Franchisetorgets informationsträff var väll att man som franchhistagare inte behöver kunna sånt. Hade lite fel där tyvärr. Man är ju förstås en egen företagare i företaget så att säga och måste hålla koll på utgifter och inkomster som vilken simpel företagare som helst. Dessutom kostar det rätt mycket att få del i hemligheten i den aktuella kesjan och där sprack det.

En trivsam information med kunnigt folk som informerade om för och nackdelar. Vi fick info om 3 deltagande kedjor som sökte franchisegivare i stan. En gjorde sushirullar och beroende på min bakrund inom mat mitt intresse för mat och det faktum att det faktiskt inte var helt oåtkomligt att ta del av hemligheten ekonomiskt gjorde att det var nog det mest intressanta om jag nu skulle hoppa på Franchisetåget.

Om man nu bortser från pengar så är funderingen också om jag som lite smaknörd värkligen klarar av att sälja något med befintligt recept utan att vilja pilla på innehållet. Tyckte till exempel att rullen med terakibiff inte alls hade den stinget om jag jämförde med en annan sås jag smakat. Går man in i en kedja är det bara att sälja och vara glad. Inte helt säker på att jag skulle vara nöjd med det.

Bättre är det då att komma med en egen ide och produkt såsom lingon och vitlökssås eller Jockes berömda chilligryta. Men förstås kräver det pengar som jag inte har. Suck alltid dessa jäkla pengar som ska sätta käppar i hjulet för kreativiteten.

Första gången jag var inne på nya comfort hotell. Rätt fint där inne faktiskt. Det hade blivit höstmörkt och regnet småskvätte lite när jag luddade hemåt. Kanske inte det där med Franchise är något för mig, men nu vet jag iallafall mer om konceptet. Att det kostar pengar (mer en jag trodde) och att man faktiskt var en egen företagare (något som jag nog borde ha förstått bättre) Nä Jakten på att tjäna pengar får nog fortsätta ett tag till.

På vägen till mötet kom det hela 3 polisbilar farande med full fart upp mot stan. Är frustrerad att jag inte hittar ett skit om vad som hade hänt, inte ens en rubrik. Tacka vet jag förr då whignews fanns och länkade upp en olycka eller pådrag nästan innan det hände.

Önskar er läsare trevlig Fredag redan nu.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)