MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Var finns pengarna

2017-10-11

Igår pratade jag med en person som jag fick lova att sluta se så negatift på allt hela tiden. Det kommer äta upp mig innifrån. Det finns en lösning på det mesta om man bara har tak över huvudet. Att i tunneln ta fram sin ficklampa och beredd på att hoppa in på ett stickspår om tåget kommer är bättre en att binda fast sig på spåret och vänta. Eller hoppa på tåget lägga sig på taket utan att spänna fast sig och garanterat trilla av vid nästa kurva. Med det skrivet ska jag i kvällens dagbok inte koncentrera mig på mina egna bekymmer utan istället spekulera i andras.

Har en stund nu grottat ner mig i svt,s dokumentär om helikopterrånet, ni vet det där spektakulära där en helikopter landade på G4S värde depå i Stockholm. Rånare sprang in och fick  enligt tv 36 miljoner. Ett perfekt utfört jobb men med missar som gjorde att några senare blev dömda medans andra lever livet för pengarna man fick.

Mest synd är det nog för dom som blev dömda. För så fort dom får några pengar plingar det till i någon datror och det kontrolleras hur mycket och vem man fått dom ifrån. Inte lätt att tex köpa kåk för snodda pengar då. Tror dessutom inte numera att man kan knalla in på till exempel Platinum Cars o köpa en Ferrari för 12 mille kontant. Känns som om sånna saker måste uppges till någon myndighet av säljaren.

Det florerar en text på Facebook. Om du har en dålig dag på jobbet. Tänkt då på helikopterrånarna som har 36 miljoner som inte kan användas. Det med tanke på att vi bytte ut sedlar. Nu sades det i dokumenten att det inte är så troligt att man grävt ner pengarna utan dom har delats upp och investerats på kloka sätt o saker som myndigheternas radar inte plockar upp i brådrasket.

Men tänk om dom inte var så där kloka som man tror och pengarna ligger gömda i skogsdungen där helikoptern hittades?

Tänker fritt hur jag skulle göra om jag under en promenad hittade 30 miljoner i skogen. Lämnar nog in merparten och hoppas på hittelön för man lär väll inte komma undan med att släpa in säckarna på banken med pengar och önska dom bli insatta på sitt konto. Vänta här och snart så kommer polisen.

För en evighet sedan satt faktiskt jag och en kompis och planerade ett rån. Det var ett postkontor i en mindre ort med en blomstrande industri som skulle rånas. Vi tänkte på det mesta . Flyktbilar, flyktbåtar kompanjoner, flyktväg, råndag mm. En kul natt jag minns fortfarande.

I arbetslivet är det Gate hit o Gate dit. Trappa upp och trappa ner. Inget att klaga på, det är ett jobb. Foten gnyr lite ibland och benen känns rätt möra när jag kommer hem. Men en så länge är det helt okej och inget att klaga på. När jag kommer hem slänger jag mig på soffan eller som idag i sängen och vilar en stund. Idag nog lite för länge men benen kändes stela och hade lite ont i huvudet så det kändes rätt. Nu är jag inte alls trött men lroppen ska slängas i sängställning snart endå.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)