MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Nu är måttet rågat

2017-10-10

Just nu är livet inne i en period där guldkant på tillvaron inte direkt växer på träd. Det är jobb and no play som gäller. Insparningar och åtstramningar och funderingar på hur detta igentligen kan lösas på längre sikt.

En av mina tidigare nöjen i livet va ett varmt bad. Perfekt efter jobbet då moppen gått som en skottspole fram o tillbaka på smutsiga golv. Nästan så det gick av blotta tanken på ett nästan för varmt men skummigt bad att lägga si i. Ni vet ett så där varmt att hela kroppen skriker Neeeeej jag vill inte bli kokt. Sådanna bad kunde jag njuta av för. Men av någon anledning är det slut med det.

Nu när jag sätter på kranen max mot rött där värmen fanns förut och låter vattnet fara ner i badkaret är innehållet knappt fjärtvarmt. Är säker på att det är föreningens snåla styrelse som alla är fanatiska vattensparare och duchar hela bunten som ligger bakom detta. Kallt vatten gör att ingen badar och då sparas det på vatten. Men förhelvete. Ta det lilla gratisnöjet jag har gör det bara. Blir så sne.

Först minskade ni på värmen i lägenheten era odågor o nu vattnet till mitt härliga varma skummiga bad som gör ömma muskler varma och glada. Men vet ni vad styrelsehelvete. Jag tänker fortsätta slösa badvatten, lägga mig i ett ljummet bad och sen går jag in naken och värmer mig i hissen. För den är iallafall varm av någon anledning. Eller bara fylla badkaret och sen dra ur proppen o låta det försvinna för bada kallt är det igentligen ingen mening med (förutom trots då)

En nygammal köttfärssås från frysen  med solmogna tomater fick förgylla min pasta och till det drack jag cola som jag köpte till ekonomiansvariges stora sorg. Men något vill jag glädja mig med när livet är lite skört.

Tänkte att det var ett nytt vikariat på gång hos det företga jag jobbar på. Men så va det inte. Annonsen är ett misstag fick jag veta. Undrar hur många som söker det utan att fråga först som jag gjorde.

Ett brev från mitt fackförbund retar skiten ur mig.

Men annars är det Bra. Nä fasen heller, men nu har jag iallafall skrivit av mig det värsta.

När trösten tryter får man tänka på en liten valp (som kanske inte är så liten längre då valpar växer snabbt). Får se när vi ses igen.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)