MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Ja det är Freeeeeedaaaag

2017-09-29

Ja det känns lite bättre när det är Fredag och man har jobbat. Bra 2 dagar men endå. Det känns genast lite mysigare att ta helg när man gjort sig förtjänt. Inte bara luddat i soffan o pillat sig i naveln som vi arbetslösa gör. Fredagsmys förstås. En GT och korvsnuttar, på tv bara skräp så det blir nog att lägga sig tidigt.

Känns lite som timjobben som likalvårdare är lite på upphällningen men hoppas förstås på att det även i fortsättningen ska erbjudas 10-12 dagar i månaden, då går det lite mera ihop sig en som nu 2 dagar i månaden. Det är mera knöl en bra, fast förstås bättre en absolut ingenting.

Har dom senaste månaderna sökt jobb som en tok, allt från himmel till jord. Förhoppningsvis bär det snart frukt och jag får ett arbete. Men en så länge lyser det med sin frånvaro.

Kulturnatt i morgon här i stan. På papper är det inte mycket som erbjuds i min smak. Kommer förstås hänga i värmekyrkan där stadens ölhjältar i Norrköpingsbryggeri kommer hålla till. Sen får vi se vad som händer. Inget på tv så går nog o lägger mig skapligt för att vara pigg i morgon. Det är lite stelt i ben och fötter.

O apropå fötter kan jag konstatera att min nyopererade fot är åter på banan, det känns skönt att man kan gå stå och till o med springa (om orken fanns). Kan doppa ner foten i ett varmt bad utan att det känns som hela benet ska falla av. Det känns lite ibland när jag kör bil och den är fortfarande svullen och så ser Ärret lite tråkigt ut, men det beror nog på att det gick upp innan det var helt läkt.

Apropå jobb. Eller brist på detsamma sänder jag ikväll en tanke till tanterna på Molnfabriken. Sista dagen idag för dom och flera av dom går ut i arbetslöshet efter åratal av arbete. Tror det är värre en värst att vara äldre och bli arbetslös för första gången en som jag och bli det lite då o då.

Nä. Nu har jag svamlat nog och önskar eder en bra kväll och en trevlig helg.

Yra. Det är inte annat en att man saknar det lilla lurvtrollet.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)