MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Kronprinsessan Yra

2017-09-21

Yra. Ett yrväder som springer skuttar och är mestadels mellan golv och tak. Bestämd och envis men också söt som socker och gosig så man smälter som vax i hennes lurviga päls.

Fick förmånen att känna denna valp lite mera på pälsen under 2 dagar som valpvakt. Man ska inte jämföra, det är inte rättvist men har redan fått höra att Kronprinsessan är lik Tindra. Vit Herde även hon men skulle nog säga att Yra är lite vildare och har mera attityd. Det enda hon just nu inte rår på är kattmadame hemma, ålderdamen på torpet. Här är det tassens lag som gäller och valp får finna sig i det.

Valp ville inte följa med valpvaktarfarbror upp i skogen för att rasa av sig. Förvisso blev det några löprundor runt huset och hon kom underfund med att jaga en kastad pinne var rätt skoj men det räckte alls inte till att tömma ur den energi som fanns i den lilla valpkroppen. Full fräs och race från sovrum till kök med både godkända och inte godkända saker i munnen blev resultatet. Tåjakt på natten när valpvakt helst ville sova men ett plus var att mina skor redan fanns i sängen när det var dags att stiga upp. Det är service.

Men livet som valpvakt var inte bara att rädda sina tår och hålla koll på en yster valp dagarna igenom utan även bedårande morgonmys där man fick klia valpmage och få blöta valppussar. Det bringar också skratt för alla valphyss o upptåg som hon förter sig när livet leker. Det är då man glömmer att livet med valp kan vara smått jobbigt ibland.

Tror inte det ligger för Yra vare sig nu eller sen att ligga på en filt o leka med en boll. Nä tror att det är full fart framåt i alla lägen som gäller. Matte har inte stakat ut framtiden en men hoppas förstås på vinster i tävlingar och lovord på utställningar. Ska bli skoj att följa Kronprinsessans väg.

I den stora staden fanns det dock lite saker som skrämde en valp från landet. Åka hiss fanns inte på kartan. Men 3 trappor upp och ner var ingen konst, extra kul när det fanns plåtslagare att pussa på. Men gärna fick dom sluta att brumma med dom där maskinerna först.

Bilar och nya promenadstråk och folk. Undrar lite varför hundarna som jag kommer med alltid älskar frisören? En glad och snäll liten valp som charmade löständerna av pensionärerna som kom ut efter kafferep på dagcentralen gjorde valpvakt stolt. Glömde totalt bort att vi faktiskt har ett rasthäng en bit bort. Där hade valp kunnat fått springa av sig om jag bara att kommit ihåg. Får bli en annan gång.

Valpmage. Vem kan motstå?

Yra en valp med go och fart men också den grace som hör vit Herde till

Antal kommentarer: 1

2017-09-21 20:23:57

Fint Skrivet. Jag inte vad det blir denna dam ännu men framåtanda finns.
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)