MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Om man vore miljadär

2017-09-18

I usa på ett lotteri kunde man vinna miljaders miljader, det var fritt för var o en att spela och drömma. Vinsten gick till en Amerikan.

Men tänk om det hade gått till Sverige och Norrköping. Vad hade man gjort om ekonomin var obegränsad? Jag menar det hade blivit gått om flis över efter dom vanliga blöta drömmarna bilar resor gåvor till nära kära o många andra mm

Drömkåken jag först skulle försöka lägga vantarna på är gamla fängelset. I Riksbyggens ägo för tillfället men deras planer värkar inte riktigt gå i lås så med ett generöst bud kanske dom släpper sina drömmar för att jag ska kunna förvärkliga mina.

Riksbyggen vill riva hus, jag har tänkt att behålla byggnaderna och göra om mestadels inne. Möjligen bygga till en inomhussimbassäng där det nu är rastplan. Något hus kommer jag bo själv i, det kommer förstås kräva sin ombyggnad då rummen nu är många men små, kanske till o med i huvudbyggnaden för lite coolt skulle det vara att ha en kyrka i hallen liksom.

Ett av husen skulle jag överlåta till mitt favoritbryggeri att göra öl i. En tillhörande restaurang får det också bli där deras öl kombineras med god mat. Kommer bli succe.

Ett annat projekt som kanske är mera åtkomligt då det faktiskt nu är till salu är Marviken ute på Vikbolandet. Tanken var ju att det skulle bli ett kärnkraftverk eller kanske till o med flera på området. Man fortsatte inte med planerna man hade men byggnaden är kvar. Här kanske man skulle anlägga Sveriges största Escape room (som är så poppis nu) med slogan Vågar du dig hit hittar du aldrig hem igen, Hm Nä den kanske var lite drastisk.

Kanske ett äventyrsland med djuphålsdykning och grejer.

Eller ett desteleri. Djuphålslagrad whiskey skulle bli en hit. Känner ju folk som kan sånt där med ingengörskonst för sprit  o rördragning så det skulle inte vara några problem.

Eller bas för en kryssningslinje till Helsingfors eller Tallin. Fransson Line. minst ett fartyg med finess och stil. Buffe i världsklass och bara finöl att dricka. Skulle bli poppis eller vad tror ni. Det vore väll fasen om jag inte åker på kryssning om jag äger ett eget fartyg..

I utkanten skulle jag bygga mig ett litet sommarställe men förstås skulle det högst upp i byggnaden finnas en restaurang  Det skulle jag nog fixa vad som en görs i lokalerna då utsikten är svårslagen.

Hu ja vad drömmarna får härja fritt ibland. Men vad vore livet utan drömmar.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)