MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Jobb och Tomater

2017-09-04

Även denna vardagsmorgon ringde mobilen tidigare en vad nöden kräver. Hade inte makat mig att lägga upp den vid sängen denna morgon, så den fick ringa tills mobilsvaret gick igång och vederbörande kunde säga något. Trött och helst av allt ville jag somna om. Men samvetet ryckte tag i mig och jag gick ner och lyssnade på det intalade meddelandet från min chef. O visst så va det Molnfabriken som ennu en gång behövde min expertis.

Stressade inte till arbetet då jag hade ett annat möte inplanerat. Men till molnfabriken kom jag iallafall. Det är trots allt lite skönt att röra på sig och känna sig behövd i arbetslivet.

Hade tänkt mig en massa annat idag. som exempel ligger det 6 kilo tomater på diskbänken och väntar på att bli förädlade. Några hackades ner i den köttfärsås jag började med redan igår. Men den funkade till middag även idag.

Några hälldes i en grönsaksröra med lök paprika succini morot en massa goda kryddor och buljong som nu står och kallnar på spisen.

Prövade även nyss att skålla tomater, något som jag normalt aldrig gör med mina tomater. 

I lådan för endamålet i frysen ligger redan sen igår några lådor med hackade tomater. Där kommer det mesta av det jag gör ligga framöver.

Det känns lite lyxigt att bara kunna ta en näve tomater och hacka ner i något gott. drömmer ibland fortfarande om att kunna fixa fram den där makalöst goda tomatsåsen som passar såväl till pizza och pasta. Såsen som alla vill ha och kommer säljas som smör världen över.Gick i genom mitt örtförråd och konstaterade att jag nog behövde inhandla lite sånt innan drömmen kan bli av.

Det där med att odla tomater finns det andra som är bättre på en jag. Men skulle vilja bli allra bäst på att förädla. Hade jag inte varit så dålig på ekonomi och saknat lite djävlar anamma i mig så hade nog Matosgruppen redan funnits sedan flera år tillbaka och sålde såser soppor och en massa annat för miljaders kronor till hungriga människor världen över. I den koncernen hade det inte bara funnits matfabriker och småskaligt hantverk utan också ett antal restauranger.

Jobb igen i morgon. Kanske blir det veckan ut men det får vi se. Nu så vankas det ett bad, sen ska jag diska och sen är nog min grönsaksröra tillräckligt sval för att hamna i frysen.

Kram

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)