MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Augustifesthelg

2017-08-20

Redan på Torsdagen ringde en tekniker och kollade om han fick komma redan snart. Det fick han fö4rstås. Tyvärr va det inte rätt man för jobbet då dosan va död (som jag sa i felanmälan) Men denne konstaterade buttert att det var fel kontakt. Djävlar, för så va det ju. Lådan slutade får länge sedan att funka o då hittade jag en annan kontakt som fungerade. Det hade jag helt glömt bort. Jaja. Det drabbar ju ingen fattig "Snyft". Fick dock byta den gamla nätverkskabeln då pluppen försvunnit och kabeln glappade i rautern. Tur att jag köpt en att testa med. Skit dumt att jag inhandlade en aldeles för kort kabel. Nu ligger den värs över lägenheten mitt i vägen för alla att snubbla på.

På Fredagens arla morgonstund dök rätt kille upp och bytte dosan i hallen till en större men  modernare o enligt uppgift lite snabbare. Skitväder ute, så gick o la mig när allt fungerade som det skulle och teknikern gått.

När jag vaknade igen hade regnet slutat och solen visade sig lite. Fikade hos en kompis och vi gick ner på stan. Kollade marknaden och käkade. Han trött och åkte hem innan fyrverkeriet, men jag blev kvar en stund till. Kollade på musik. Gick ett marknadsvarv till och kollade på fyrverkeri. Som vanligt fyrade man av det hela lite lågt och det mesta på slutet dåldes i rök. Undrar lite om det är platsen som gör det eller om det är något annat. Rätt maffigt var det iallafall.

På Lördagen hade vi bestämt att åka bort till lokstallarna där stambanans vänner hade ett arrangemang med gamla lok. Man skulle få åka med riktiga ånglok på gamla industrispår. Tänke göra en massa annat skoj efteråt så lite innan 10 då det skulle börja var vi på plats. Runt 13 fick vi åka tåg. Var lätt besviken på det hela, men det var fräckt att åka ånglok över hamnbron.

Blev lunch på vägen hem där jag laddade mobilen o ställde bilen innan vi begav oss ner på stan igen.

Marknad förstås men vi hann inte så mycket mera, ja lite öl o så mat förståss. Börjar snart känna att jag aldrig hinner bjuda igen innan vi dör. Vi missade fyrverkeriet och det kändes lite som förr när man alltid var mitt i så här dags.

Förr ja. I begynnelsen hette detta arrangemang Karnevalen. Det var mycket flera uppträdande och man hade fullt sjå att hinna med allt man ville se på. Det var ett ståtligt karnevalståg med musik spex och inhyrda dansare. Det festades om ända fram till morgonkvisten. Men nä. Plötsligt hade vi Norrköpingsbor för roligt. Arrangemangen blev för dyrt så det kortades ner och blev Augustifesten. På sätt o vis saknar jag den gamla karnevalen, men är så gammal att jag skulle nog inte orka den häller fullt ut.

Inte så mycket runt omkring men marknaden och fyrverkeriet är kvar och så länge vädret tillåter går vi Norrköpingsbor man ur huse för att kolla marknad, äta mat och dricka öl. Handlade ett par byxor, godis o salami.

Idag Söndag är benen sega, nyss har kroppen fått marinera i varmt skummigt vatten i badkaret. Innan blev det köttfärsbiff och nu ska det tittas på film. Men in Black 3 som jag inte riktigt vet om jag sett. Har dessutom diskat och sökt 5 jobb, o så kokar en chiligryta på spisen.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)