MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

När livet inte leker

2017-08-16

Vaknade igår tidigt och kom fram till att internet och tv inte fungerade. Det lyste dåligt från lamporna i mojjengen i hallen. Denna gång fanns det ström iallafall. Alltid något. Inget internet och tvn har fryst bild. Ringde kundtjänst på Telia, men där har man tydligen slutat med både service och support. Man skickade en tekniker direkt utan att erbjuda vare sig hjälp eller konpensation. Rätt dåligt.

Och så kan man undra hur det kommer sig att det tar så länge innan det dyker upp en tekniker. Bor dom på andra sidan jorden eller.

Fick lite senare tag på Telia via facebook och blev lovad kompensation, först fylldes mitt mobila bredband på. Tur att man har det och den lilla datorn. Skönt är det också att jag inte gått på det där med bredbandstelefoni, då skulle jag inte kunnat ha ringt häller.

Jaja på eftermiddagen skulle vännen bjuda på lokal. Tydligen hade hästarna travat rätt igen och plånboken hade fyllts på med lite slantar, några av dom tänkte han slösa på mig och förhoppningsvis trevlig kväll på restaurang.

Valet föll på det som nu kan närmast förklara som vårat stamställe här i stan. Ölen var god. Men vi drack ju lokalt så något annat kan man inte förvänta sig. Förrätt chevre (Nä tänker inte göra en regelrätt recention) bara lite information. Mycket ost o lite bröd

O så kött till varmrätt Vi valde båda två att lyxa lite extra med oxe medium rare. Efter förväntansfull väntan dök den då upp rätt snyggt upplagt men noterade redan från början att köttet på utsidan var rött o såg kryddigt ut. Skärde och köttet var grått inte medium rare o segt  och framförallt väldigt salt. 

Vi kallade fram personal och det visar sig att man har salt i kryddblandningen och gör det mesta färdigt i ugnen. Är det inte lättare att fräsa upp köttet i pappa eller stekbord, en skiva fin oxe ska ju endå inte steka så länge. Maten for tillbaka och nästa var godare. Men inte bra. Har aldrig blivit så besviken här förut. tur att man oftast också här är bra på fisk så jag slipper beställa kött i fortsättningen.

Är inte kock men lite utbildad och här hemma har jag aldrig salt vid köttstekning något som jag har lärt mig och föredrar. Hade jag haft en restaurang skulle den kock som saltar köttet så här hängas högt i lökkylen över natten.

Paraddesserten whiskeyglass var som vanligt god och det var ju bra.

Nu på morgonen ringer man från Telia och berättar att tekniker kommer på Fredag mellan 8-16 vill det sig illa måste man sitta o uggla hela dagen i väntan på den där teknikern. Inte nog med att han den där teknikern startar från andra sidan jorden. Han åker åsnekärra också.

Igår lyste solen idag har den gått i moln. Men man kanske endå ska försöka hitte på något. Betala lite räkningar kanske? Idag skulle ju sista sjukslanten dyka upp och tack vare den och en snäll far går det att släcka dom värsta härdarna i oekonomin

Bilden visar första försöket att göra oss glada igår

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)