MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Söndag

2017-07-30

Har länge funderat på ett fotoprojekt som går ut på att fota alla hållplatser på tvåans linje här i stan. Idag kände jag att jag var redo.

Kom i gång rätt sent tyvärr, men iväg mot Fridvalla kom jag till slut. Valde apostlahästarna då jag ville testa om foten höll för en rejäl promenad. Söndag och spårvagnarna kommer inte så tätt, blev en stunds väntan.

Inte helt lätt att fota ut från en spårvagn märkte jag. Det är en massa skit i vägen därframme i förarhytten, hade varit bättre med en äldre spårvagn. Men hade inte riktigt lyxen att kunna välja. Det skakar och svänger och motivet som man tänker sig fota försvinner snabbare en man tror ur synhåll. Det funkar oväntat bra att fota genom 2 glasrutor.

Hela 50 minuter tar det att åka till Kvarnberget. När man sitter där och skumpar känns det som om man är på väg till något exotiskt land långt bort. Skulle jag behöva hafft med mig passet och ska jag gå på grönt eller rött i tullen. Eller där kanske dom tar mig direkt för spionage.

Försöket att fota varje  station, gick sådär, det gick ju som sagt lite snabbare en jag trott och kameran är inte riktigt snabb i vändningarna, bilden blir lite suddig när man tagit några bilder.

Tänkte mig en liten vandring i Navestad också. Men hoppade över det och tog vändande spårvagn tillbaka. Passade på att ta lite kompliterande bilder på väg åt andra hållet.

Hoppade av i Hageby centrum för asiatisk lunch och valde sen att gå ner till stan. Det funkar alldeles utmärkt att gå o hålla sig i rörelse. Men foten stelnar till när den får vara stilla en längre tid. När jag kom till Rådhuset fick det vara nog. Det skavde i operationssåret och benen var trötta. Blev trean den sista biten hem och fick åter en bra fotoplats så jag kunde ta lite extrabilder.

Missade att ta bra bilder på 2 stationer. Tyvärr på varsitt håll, men kommer nog ordna det innan jag eventellt gör något av detta projekt. Kanske jag delar upp det o lägger ut det på några av dom Norrköpingssidor jag är med i eller så får dom försöka orka med allt i ett svep, det blev en fasligt massa bilder så ska se vad jag gör.

En hel vecka kvar på sjukskrivningen nu och funderar mycket på hur jag ska göra sen. Det lutar åt att jag friskskriver mig och börjar söka jobb. Men samtidigt känns det inte helt bra, hoppas dom sista dagarna gör susen och alla tvivel suddas bort. Håller tummar att Försäkringskassan skickar pengar nästa vecka, det har dom lovat. Men vis av erfarenhet är det dumt att hoppas för mycket.

Igår dök det upp fina bilder på mammas nya hund i flödet. Arbetsnamnet är yra och hon ser pigg o söt ut på bilderna. I slutet av Augusti är väntan över och jag hoppas vi träffs så snart som möjligt efter hemkomsten.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)