MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Fredag och Lördag

2017-07-29

Har tyvärr ratat många bra konserter men Nynningen på Arbis blev det, biljetter fixade sedan länge.

Vi gick all in med käk innan (på annan plats) och för öl på terassen mitt i mot Arbis.

Dörrarna öpnnades något efter 20:00 och iallafall jag blev lite förvånad att det var onumrerat och inte någon direkt skillnad om man betalt för balkong eller ståplats (det fanns sittplatser även på golvet framför scenen).

Själv har jag ju varit på Arbis men min vän som aldrig varit i lokalerna tyckte allt va pampigt. Till slut luffsade vi bort till baren och slog till med varsin ST Eriks på tapp. Hm.  Sniff Men visst dofta den lite mysko? Smutt smutt. Hm lite aningens av sur blöt socka. Nä ush nä. Tillbaka med glaset till baren. Där blev vi visade till en annan bar i dom inre regionerna för där hade dom ett nytt st eriks fat påkopplat.

Här fanns det allt Öl från Norrköpings bryggeri som hon i den första baren helt nekade till att det alls fanns i huset då man bytt leverantör. Det fanns även spännande på tapp. Inga som helst problem att byta ut mot vad man ville så det blev en pangPang Ale från tappen. Vännen tog en Derby Love från NKP Bryggeriet.

Nynningen gick upp på scenen kl 9 en timma efter att dörrarna öppnades. Är inte helt jätteförtjust i sån här progg och Nynningen ligger faktiskt en smula utanför vad jag lyssnar på i vanliga fall. Men ibland måste man förkovra sig och kliva ut ur boxen.. Lite väl långdraget o meliodisk för mig.  Nynningens låtar är fördömligt korta. Inget harvande i 20 minuter på samma låt här inte. Dom är också tämligen rockiga jassiga o blousiga på samma gång.

Idag Lördag.En helt ny dag och vännen ville åka bil. Sagt och gjort. Blev en utflykt till Norsholm och Lingon o Dills slusskafe. Blev allt annat en glass. slussning  broöppning kyckling tåg i alla former o längd och fint väder. luffsade hem via Skärblacka o Finspång, är det utflykt så är det.

 

På vägen hem körde vi över Svärtinge och körde upp på Svärtinge backe där det byggs för fullt, faktiskt nästan ända fram till Norrköping kommer det bli hus av varierande fulhetsgrad. Fin utsikt. Men skulle man värkligen vilja bo här i ingenting.

Det har varit några alldeles bra dagar med avkoppling och skoj. Får försöka gå på konsert oftare. Idag pratade vi om att försöka få till en resa trots allt. Jag vill åka till Tallin medans vännen vägrar kryssning och säger Tyskland istället. Är lite rastlös nu. Får se vad som händer. 

Foten är iallafall rätt okej nu, svullnaden har gått ner och kunde redan igår trava runt i mina vanliga skor för första gången på 2 månader. Märkte igår att det blir lite stelt om den inte får röra sig, men förhoppningsvis kommer det också gå över vartefter.

I morgon är det Söndag. Funderar på ett fotoprojekt men få se vad som händer.

Kram o glad fortsättning på helgen.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)