MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Idag och Igår

2017-06-29

Idag har det inte hänt så mycket, diskat pysslat hemma och hämtat en bok hoss en vän. Ä lite avis på er alla som är på Bråvalla, iallafall tills det börjar o regna. För det gör det alltid på Bråvallafestivalen.

Fick brev från försäkringskassan. Ärendet är på rull. Alltid något, men man ville ha flera uppgifter. Varför kan det inte bara rulla på. Nä man måste veta allt när man har med myndigheter att göra.

Igår däremot va det trevligare. Jag och en kompis hade bestämt oss för en bussutflykt. Närmere bestämt till våran grannstad Söderköping. Gå omkring längs kanalen och besöka Lock Hop and barrel en relatift nyöppnad restaurang vid gamla creperians lokaler vid kanalen med microbryggeri och eget öl.

Det var en fin eftermiddag och vi fick plats på uteserveringen. Väldigt trevligt att sitta här och kolla på folk. Om maten har jag förstås som vanligt skrivit på annan plats.

Segelbåtar och faktiskt en livs levande kanalbåt. Whiliam Tham som hade åkt från Motala och hit Till Söderköping för att bunkra inför resan tillbaka. Första gången jag har sån tur att få se en kanalbåt här.

Efter mat och god öl kände vi oss tvingade att bryta upp, våra sjärtar led av träsmak fast vi satt på kuddar. Men en promenad längs kanalen är ett måste när man är i Söderköping. Vi fastnade en bit bort på en bänk där vi studerade lugnet och blev avslappnade

Oj då redan snart att åka tillbaka, men vi kom nyss. Jaha vi har varit här i 8 timmar redan och det börjar bli kväller. Tänk vad tiden går även när man bara är.

En väldigt fin och solig dag. En trevlig utflykt med bästa kompisen. God mat och dryck i trevlig miljö. Man kan inte önska sig en bättre dag.

Sugna på en kanalfärd kollade vi idag priser mm. Det är inte billigt att åka på Göta Kanal, men det är en upplevelse. Drömmen är ju förstås och åka Hurtikruten. Men det skulle vara kalas om man även fick uppleva kanalen. Det är inte omöjligt om bara viljan finns. Lyckas jag få snurr på ekonomin och kan lägga undan till bufferten igen, ja då blir det en resa. Förhoppningsvis redan nästa år.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)