MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Dagen O

2017-05-31

Ja så va då dagen inne för att åka till Motala och låta proffsen ta hand om min snea tå. Åkte vanlig bil dit  och sjuktaxi hem (men mer om det lite senare).

Det tog rätt kort tid från att jag checkade in tills jag låg där på operationsavdelningen, man sa godnatt och så va det klart. Mådde inte dåligt och kände mig pigg. Men det gjorde ont i foten som man hade paketerat väl med gips och förband, bara delar av några tår som lite skrämda tittade fram.

Uppe på avdelningen fick jag kaffe och en fin smörgås med skinka ost o tomat, smakade mumma efter att man fastat. Ensam på rummet och kände mig understundom lite bortglömd. Det va jag förstås inte och man tittade till mig lite då o då. Under tiden tittade jag på den fina utsikten.

Plötsligt ansåg man att jag mådde bra och sa att jag hade 40 minuter på mig att klä mig då man beställt taxi. Färdig enligt utsatt tid och med några minuter till godo satt jag nere vid entren med min fot i paket och 6 veckors sjukskrivning i bagaget. Fick med mig en specialsko som jag ska ha på mig när jag går, en slags sandal.

O så började resan hem.

Eftersom jag inte är helt säker på att chaffören hade körkort gjorde det säkert inget att han körde fort och vingligt. Det var till o med så en av fartkamerorna blixtrade. Har länge undrat hur igentligen det ser ut när en kamera får korn på en. Nu vet jag, det blixtrar rejält.

Jag bytte i Linköping och där var det värsta kaoset. Färdtjänstbilar/bussar överallt och folk som tyckte man stod ivägen. Tillslut dök då bussen som det stod Norrköping på och jag fick gå på. Väntan väntan väntan medans man väntade på en matarbuss för en tant innan vi fick åka. Där och då undrade jag om jag skulle kissa på mig på en buss för första gången. Väl i Norrköping undrade jag dock vart all kiss tog vägen, va inte alls kissnödig.

Byte vid Vrinnevisjukhuset och det blev en vanlig taxi som åkte kors o tvärs och förstås fick jag gå av sist. Även om jag inte var jättignödig var det rätt skönt att komma hem och besöka dasset. Det kändes som om jag åkt buss hela dagen. 

Tillbaka till Motala om 2 veckor, och ska försöka undvika sjuktaxi både dit och hem.

Nu då?

Ja det är inte så där jätteskoj. Har ont och funderar lite vart och hur jag ska sova inatt. Fick med mig starka doningar och tar nog en till natten, får iallafall snart ta några panodil.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)