MATOS 

Mat tankar och foton

 

 

 

Blogg

Durkslaget Korsgatan 13 Norrköping

2018-12-31

I år firades det nya året in kungligt med blandannat middag på lokal. Eftersom vi var lite sena så blev det den restaurang som hade lediga platser helt enkelt, fast vi tyckte nog menyn var lite tråkig. Något som faktiskt genomsyrar alla restauranger i stan. Måste man äta Skagen och oxe på Nyårsafton.

Nyårsmiddag 3 rätter 695 kr

Kräft Bisquie (soppa) med havskräfta sjökorall vattenkrasse och syrad gurka.

En vacker och  krämig soppa med tydlig smak av Kräfta och hav. Lagom kryddig väldigt god. Den syrade gurkan bröt av och formade enheten,. En suberb start på middagen.

JJJJJ

Helstekt oxfile i rödvin skogsvamp kastanjenötter tryffelcreme mandelpotatispure

Smaken var det inget fel på. Oxen mör och perfekt stekt medium. Helt okej sås med tydlig smak av vin. Potatispure kanske något stabbig och lätt smaklös men rätt okej endå. Men ett sånt här tillfälle skulle jag nog ha valt ett annat tillbehör en potatispure.

Tryffelcremen på köttet smakade ingenting och tillförde lika lite. Kastanjerna mjuka och svampen lite urvattnad . uppläggningen slaffsig och trist. Här saknades det l kärlek i tanken och festlighet i handling.

 

J

Mörk chokladmousse med hallon vaniljrom kaksmul och mandelcrisp

Från botten till absolut toppen for vi i en rasande fart. En kollosalt vacker dessert som smakade ljuvligt. Härligt fluffig och lagom chokladig mousse som formligen smälte i munnen. En rätt som både var en fröjd för ögat som gom. Huvudrätten kändes genast ännu tråkigare.

JJJJJ

Fulldukat i restaurangen men nästan öde. maten kom snabbt till bordet. servicepersonalen lyhörd och uppmärksam. Durkslaget en rätt mysig plats att vara på, man känner sig välkommen och numera finns det rätt mycket att välja på när det gäller dryck.

Ägaren fick sig en avhyvling och hoppas man tänker på helheten nästa år

JJJJ

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)