Blogg

Restaurang Safari Kolmårdens Djurpark

 Där i kön såg det ut som ren skär utfodring, mat lagad utan känsla och kärlek. Skenet bedrog.

Karren saftig och god. Kycklingen genomstekt men endå saftig. Inte alls så där torr som kyckling på liknande ställen kan vara. Det samma gäller laxen. Den röda curryn smakade jag aldrig, men den såg bra ut.

Såsen syrlig och väkokt. Man kände äppelsmak.

Potatisen lagom kokt

Grädden var riktig men pannkakorna färdiga. Dom smakade dock helt okej endå.

 

JJJ

Rent och snyggt

Coca Cola att dricka (inte så konstigt då det är en av Djurparkens sammarbetspartner)

Märkligt förfarande att man bara får en tallrik där vid kassan och det finns inga att byta med. Blandningen pannkaka o äppelsky skär sig något. Hade önskat att man kunde smidigt byta tallrik utan att gå o sno en med tjejen i kassans arga blick bakom en.

Rörigt och längre köer en vid smörgåsbordet på Finlandsfärjan

Utsikten är bedövande vacker

JJ

Djurönästet Taimat Djurövägen 33 Norrköping

 

Stekt Kyckling med Mango (till vänster) och Stekt kyckling med ingefära (till höger) 65 kr/st

Vill påstå att jag är en tämligen van taimatsätare, vet dock inte hur den serveras i Tailand då jag aldrig varit där. Men här i sverige har jag ätit en o annan portion.

Stekt kyckling med mango låter på pappret som en kanonrätt, färska grönsaker o saftig mango i kryddig förening. Dock saknade jag just saftig mango i just denna rätt och det känns som om man hade ätit den i Tailand hade det funnits. 

Kycklingen mör och lagom stekt, knapriga chasewnötter paprika o lök. Smaken lite diffus söt och visst kunde man kanske med fantasi ana lite mango där. Men inte alls som jag hade tänkt. Troligen hade man använt någon smaksättningspasta och det blir inte riktigt samma sak

JJ

I kyckling med ingefära hade man stekt kycklingen lika bra som den första rätten champinjoner lök kinesisk svamp  paprika o färsk ingefära.  Sting av chili och bra ingefära smak. En okej anrättning.

JJJ

Lite dåligt med sås och det gällde båda rätterna. Riset rätt klibbigt, lite grötigt och det är jag inte så där värst förtjust

En liten bod på tomten funkar som restaurang  men lite opraktiskt att man bara kan tillaga en rätt åt gången, väntetiden blir lång.

Ljust och frächt inne men väldigt osigt och varmt och jag gillar ju  att se kockar i arbete

Färska grönsaker men saknar färsk Mango

Ett helt fält att parkera på om man så vill.

Smidiga "ta med" lådor som höll värmen bra 

Bra potential men en bra bit att åka, det drar ner en smula. Ett sånt här ställe runt knuten och jag skulle bara äta taimat.

Öppet bara Fredagar o Lördagar men noterade en strid ström av kunder så kanske det blir utökning vartefter.


JJ

Arkösunds Hamnkrog Arkösundsvägen 559 Arkösund

Gamla Gråbo där man förr kunde köpa rökt småsill har blivit gult och säljer numera stekt ströming glass och öl.

Rosekalv entrecote kantarellsås färsk potais och legymer 195kr

Köttet smakade inte så där värst mycket rosepeppar så är inte helt säker på vad som igentligen menas med rosekalv. Men köttet var mört och perfekt stekt medium som jag önskade.

God lagom kokt potatis

Såsen något smaklös (men det var snabbt avhjälpt med några korn peppar från burken på bordet)  mycket kantareller vilket förstås är ett rejält plus i kanten.

Kokta lite urvattnade legymer, hade nog mer önskat en krispig grönsallad med lite rödlök som min medätare fick till sin strömming.

JJJ

Gråbo har som sagt blivit gult med fullständiga rättigheter.

Mysigt att sitta ute och kolla på folkvimlet så här i semestertider

Maten snart på bordet och personalen uppmärksam

Det ska vara rikligt med det som står på menyn har man annamat här och kantarellsåsen innehåller ett stort lass kantareller, riktigt bra!

Min medätares potatismos smakade hemlagat

Men Gravlaxsås till  stekt strömming??????????

Nostalgivarningen är hög och känslorna svallar en smula

JJJ

Westerqwarn pub och restaurang. Västerkvarnvägen 4 Kolbäck

En stund sena var vi till lunchen men efter lite tjat fick vi lite mat. Lite gnälligt från personalen och maten inte helt varm och salladsbuffen hade man tagit bort, men det får man ta.

Skånsk Kalops kokt potatis 80 kr

Bortser man från att maten inte var varm så va det en mycket god kalops. Välkokt och smakrik med mört kött presis som det ska vara. Potatisen lite svampig.

JJJ

Vi blev utshasade på uteserveringen men det var helt okej i det fina vädret. och lite hann vi se av bilträffen man bullade upp för.

Inte helt klädsamt att vara så gnällig dock. En enkel fråga om det trots sen ankomst kunde serveras lite lunch kan besvaras med Ja eller Nej.

En riktigt mysig restaurang är det dock och miljön runt omkring gör att man vill komma tillbaka.

JJ

 

http://www.westerqwarn.se/

 

Brygghuset Åbrovägen 13 Vimmerby

Kalvfärsbiff rostad potatis ärtor  sås  och grönsallad(pris saknas)

Biffen var lite bränd på utsidan. Insidan saftig och god. Mycket ärtor och lite av god sås. Bäst var den fräscha färgrika o goda grönsalladen som man fick ta själv av från skålar på bordet. Rostad potatis är jag allergisk mot men inte den sämsta jag fått på tallrik.

JJ

Mycket har man hört om just Brygghuset i Vimmerby. Åbros första krog. Dock var utbudet lite klent i mina ögon.

Att ta betalt för gammal öl är helt otänkbart för mig, men tydligen inte för Åbro

Personalen gjorde ett bra jobb och varm mat till alla är inte helt lätt men här gick det riktigt bra.

Lokalen lite mörk o murrig

JJ

På plats testade vi även 4 exprimentbrygder från det nystartade microbryggeriet. Inga finns att köpa en inte ens på Brygghuset utan endast vid provningar. En folköl stack ut och godast var bryggarens Siera Nivadatolkning.

En lite tunn provning Bryggaren hade inte riktigt koll. och alltsammans inte riktigt så prisvärt som jag hade hoppats på. Gladde mig dock åt att man funderar på en kaffestout. Det ser jag fram mot.

JJ

Gäst X besöker Wreta Gestgiveri

Wreta Gestgiveri med anor från 1300-talet serverar mat i historisk miljö även om lokalerna nuförtiden mer andas 1800-tal så är de renoverade under 1900- talet. Matsalen har dock en lite nackdel om man är många. Bullernivån blir hög och upplevelsen skulle bli bättre med tidstypiska bullerabsorbenter.

Förrätt Gubbröra serverades på en vacker grön tallrik med en såsspegel runt om. Den smakade som den skulle och jag skulle vilja ge den 3 G.

 

Huvudrätt vart mört kött med rikligt med god sås till samt rotfrukter. Delad rostad potatis serverades som tillbehör. Pricken över i var ett otroligt gott ramslökssmör. 4 G är mitt betyg.

Fanns även en bar så man kunde köpa valfri dryck till maten eller ta något efter maten. På sommaren hade de visst uteservering. Sammanfattningsvis en trevlig upplevelse.

Strångsjögrillen Strångsjövägen1 Strångsjö

Tacopizza nr 40 (Bacon, salami, köttfärs, Jalapeno, tacokrydda, tacosås, vitsås, chips)

85 kr

Bacon köttfärs o salami, mina 3 bästa ingridienser på en pizza. Va den dessutom lite tacokryddad ja då är det bara att köpa.

Grillen hade ett antal olika tacokrydddade pizzor att erbjuda. denna Nr 40 en av dom

Köttfärsen som jag nog trodde va sås bara vanlig okryddad färs och lite torr. Botten upplevde jag också lite märkligt torr.

Smaken va det ingen fel på  god o kryddig. speciellt heta var jalapenosarna som brände till rejält i gomseglet.

Vit sås på burk vid sidan av som smakade rejält med vitlök, tyckte dock inte den passade på pizzan så tog med mig den hem istället

JJ

Blir alltid lika förundrad över att matställen mitt i ingenting kan överleva med ett förhållande stort utbud. Men det kom folk både som hämtade och käkade på plats.

Lite torftig sallad

Snabbt serverat

Ljus lokal

Bra parkeringsmöjligheter och dessutom finns det möjlighet att tanka bilen alldeles bredvid.

JJ

 

Hugos Slottsgatan 118 Norrköping

Buffe 98 kr

Idag enligt menyn

Spenatfylld fisk citrussås

och köttfärslimpa med fetaost gräddsås o kokt potatis

Ja det var för fisken vi kom denna soliga dag vid lunchtid både jag och min medätare. Valde dock att börja med köttfärslimpan och min vän tog fisk.

Limpan var lite torr men smakade rätt ok. Välkokt gräddsås och potatisen var lagom kokt.

Bra utbud med sallad

Min medätare som mumsade på fisk gnällde rätt snart att det saknades spenat och det var allment smaklöst. När han senare påtalade detta för personalen svarade man lite snorkogt att spenatfyllt fisk, ja det va det igår. Idag va det spätta utan spenat.

Valde bort fisken och tog en extra portion Köttfärslimpan men förstärkte salladen med  den kalla citronsåsem som var frisk krämig och god

Ett misstag kan göras och saker byter plats på menyn för veckan. Men man borde informera det i förväg inte bara konstaera att det blev fel utan att bry sig nämnvärt.

JJ (för köttfärslimpan och det berodde mestadels på den goda såsen)

Atmosfären på Hugos är lugn. Lokalen är vacker och trevlig att sitta i men som sagt så skulle man behöva se över personalens agerande. Snorkfröknar är inget jag vill träffa när jag äter lunch. Att låta personalen öva på papper o penna att stryka över eller sätta upp en skylt vid ändring på menyn vore också ett plus.

Lokalen och atmosfären får JJJ

Medans det för personalen blir J  denna dag.

Restaurang RU YI Södra Kungsgatan 4 Flen

Ibland korsar o suget att laga mat när man kommer hem med suget att käka kinamat samtidigt som man av en händelse åker förbi en kinarestaurang. Stärkt av att det inte kan bli sämre en det jag åt igår så släntrade jag in på väg hem från arbetet denna Lördag.

Kyckling Chop Soy 80 kr

Tallriken kommer först och det ser ut som om man är på en finare bankett. Sen riset i sin fina skål och så sist själva huvudnumret som är så vackert att jag blir alldeles till mig.

Mm alldeles perfekt wokad kyckling. FÄRSKA Grönsaker (paprika, purjo, selleri, succini,broccoli, bambuskott) Vacker att titta på och väldigt gott. Om man ska peta lite så kanske jag hade velat ha lite mera hetta  i anrättningen. Men chop Soy är ju en mild rätt och på bordet fanns det starka doningar att röra i om man ville.

Riset liiiite åt det grötigare hållet, men inte ens i närheten av gårdagens ris i Skärblacka

JJJJ

Lokalen lite hemlig o sunkig

Personelen trevlig

Maten snabbt på bordet

Vacker och tilltalande serverat

Bra med parkeringsplatser

Prisvärt

JJJJ

Wok N Cook Skogsängsvägen 33 Skärblacka

Kyckling med Grönsaker svartpepparsoya och chili Lime sås 85 kr

Här får man välja rätt och sedan sås som kommer separat. Ett märkligt tilltag då rätten inte får smak av såsen. Soyan som jag tog tillförde absolut inget till kycklingen. Köpte chili Lime separat och den var bara syrlig och såg ut som snor.

Vattniga o smaklösa grönsaker (vem i hela friden kommer på en sån dum ide att ha frysta grönsaker i en wok) Kycklingen på gränsen till rå. Såg inte ens aptitligt ut när det kom till bordet.

NEJ Wok N Cook. Detta funkar inte!

 

J

Borde vara ett guldläge med en restaurang här vid ica där mycket folk rör sig. Men man förvaltar det dåligtjust nu. Hoppas dock att man kommer på andra tankar och använder färska råvaror istället för frysta. Det tjänar alla på.

Personalen trevlig lokalen ombonad och maten kommer snabbt till bordet. Ett stort minus är att man som vanligt inte varnar när det ingår fulcola och öppnar flaskan snabbt som satan utan att man hinner reagera.Saknar Soya på borden

Cirkel K Stockholmsvägen 78-80 Norrköping

Cirkel K är knappast en restaurang och mat här passar inte riktigt in måhända. Men eftersom det är jag som gjort reglerna kan jag kosta på mig och göra ett litet övertramp lite då o då, det är ju iallafall maten jag kommer koncentrera mig på.

HBK BURGARE 99 KR inkl läsk

Finburgare goes folklig. HBK eller Håll käften burgarn som den heter är ett sammarbete mellan Cirkel K och hamburgarhaket KÄK som ägs av bland annat rapparn Petter.

Under ett lock av briochebröd ligger alspånsrökt bacon i rätt tjocka skivor. Helt oke men lite mera röksmak hade inte skadat.

Osten från Castello smaklös och tillför inget direkt

Köttet är grovmalen burgaren lite smaklös, men väldigt saftig och det beror nog på att den är tillagad enligt souse vide principen som bevarar köttets saftighet. Så skulle nog alla burgare göras.

Den speciellt framtagna dressingen är smaklös med en viss lite oangenäm syra i sig och försvinner helt i det svampiga brödet som också innehåller färsk krispig gul lök o lite sallad

Om man kört i många mil magen kurrar o tanken tom o det är långt till närmaste sibylla ja då kan man kanske trycka i sig en sån här så man klarar sig tills maten blir färdig  dock tycker jag inte den alls är lika speciell som man vill framhäva i reklamen. 

Kanske inte just idag men någon annan dag skulle jag nog sakna pomme, blir liksom inte en hel meny utan!

O så ser burgaren otroligt tråkig ut också.

Hursom blir det godkänt då köttet var saftig men det finns burgare längs dom flesta vägarna vi färdas på som är godare

JJ

Gastropizza Värmlandsgatan 59 Norrköping

Gastro Kebabrulle 89 kr

Pizza har jag provat förut men nu så har man även börjat med kebabrulle och matos hastade förstås till platsen för att köpa sig ett smakprov.

Brödet i rullen var pizzadeg bakad efter beställning, varmt mjukt och gott.

Köttet troligen frysta flakes även om jag uppfattade köttet som saltare en vanligt. Hade förväntat mig mera av något som har Gastro i förnamnet.

sallad som vanligt men Körsbärstomat, lite sötare en vanlig tomat och rödlök i som är lite mildare visar att man endå tänkt till och så förstås dom goda såserna. En kryddig tomatsås och en pizzasås (med lite vitlökssting) båda goda separat och oslagbara tillsammans  gjorde denna rulle lite mer speciell en andra rullar. Kanske inte 89 kr speciell men klart godare en många andra jag testat genom åren.

 JJJ

Personalen trevlig pratig och hörsammade min begäran om extra inpackning då det var kallt ute. Rullen höll sig varm.

Begränsad plats att äta i lokalen (till sommaren har man dock planerat att sätta ut  möbler utanför att sitta på) och fortfarande  begränsat med parkering om man kommer med bil

Man har börjat med hemkörning 

Det finns potential till andra rätter, något som jag skulle uppskatta.

 

POPPIS THAI O SUSHI DROTTNINGGATAN 6 FLEN

Lunchbuffe med sushi inkl läsk (cola) o kaffe 79 kr

Ett rätt bistert utbud av rätter Kyckligen lite buffeskadad efter att ha legat länge i sin currysås  Tur att knivarna var vassa (men gafflarna lite mjuka). Fanns även carre i chili och grönsaker i soya wokad färs och nudlar. Allt smakade helt ok.

Riset rätt ok

JJ

Kanterna på sushirullarna var otroligt sega  och lite dålig variaton på utbudet.

J

Cola ingick

Lite ointresserad personal som satt o pilla med mobilen.

Coop parkeringen en bit bort hade massa plats

Sekond hand gafflar

Tråkig miljö

 

Liten påminnelse och årets första Pizza

Även 2018 ska jag försöka äta på restaurang och delge er tips. Betygsättningen blir som förut.

JJJJJ - Strålande

JJJJ - Utmärkt

JJJ - Bra

JJ - Godkänt

J - Underkänt

Jag äter och betygsätter Luncher och snabbmat och förstås mat på restaurang kvällstid. Jag recenserar mat på menyn men även specialare som inte vanligtvis finns på menyn vid tex ölprovningar.

Alltid bild

Vill du också recensera något du ätit. Ät ta en bild och maila mig vad du tycker.

Ja då tar vi årets första!

Gastropizza Värmlandsgatan 59 Norrköping

Manghi (Tomatsås, marinerade tigerrräkor, färsk mango, rödlök, avocado, zuccini och mozzarella 109 kr)

En väldigt vacker pizza med den godaste och kryddigaste tomatsåsen jag fått på en pizza. Färsk mango, zuccini och avokado gör att pizzan känns Fräch men också kan det vara så att den svalnar av snabbare med så många kalla ingridienser. Färsk Rödlök gav det där extra krispigheten.

Stora räkor som nog kunde ha smakat mer.

Tunn botten men Pizzan kändes lite ogräddad. Stora kanter och gjorde mig till att köpa kantdipp, en gräddfilsbaserad sås med örter och vitlök. Inte helt säker på om jag tycker kanterna blev godare.

JJJ

 Lite trist att man inte kan äta på plats utan bara ta med pizzan hem. Maten kommer snabbt i kartongen och på servicen är det inget att klaga på. Rent och fint i lokalen. Det fanns en hel del pizzor att välja på i 3 olika prisklasser. Det framgick inte på menyn om man kunde lägga till råvaror. Klent med kundparkering om man kommer med bil.

www.gastropizza.se