Blogg

ÅRSKRÖNIKA 2016

Japp här är den gott folk. Listan över allt mellan bäst och pest 2016. Håll till Godo!

Årets Middag - Grand Buffe på Color Magic mellan Oslo och Kiel

Årets kött - Hakkeböff på Charolaiskroen Herning

Årets Lunch - Fläskytterfile på Restaurang Vindruvan Vrinnevisjukhuset

Årets Husman - Gravad Lax med Hovmästarsås på Malt och Humle

Årets Dessert - Choklad Fondant Restaurang Fiasko Herning

Årets såser - Bea på Haga Krog och Den röda såsen till kebab på Krokeks Restaurang och Pizzeria i Krokek.

Årets Grönsaker - Salladsbuffen på Restaurang Hantverkaren och Sparrisen på Mackmyras Restaurang

Årets Potatis - Potatisgratengen på Mackmyras Restaurang

Årets tillbehör - Picklad Spetskål på Brända Bocken i Gävle

Årets upplägg - Det mesta som kom på tallrikarna på Restaurang Plate Mariella

Årets Personal - Hela gänget på Malt och Humle i Linköping

Årets Kock - Benny (fd Higlander Inn) Kan laga  pepparbiff och tar sig tid att komma ut och  hälsa. Fortsätt så!

Årets givmildaste - Kamprad bjuder på dryck med påfyllning på Ikea restaurangen i Linköping

Årets Aptitretare - Nybakat bröd och Tzatsiki på Haga krog

Årets Snygging - Kebab på Anitas Pizzeria i Skärblacka

Årets upp och ner - Hamburgare på Restaurang Knäppingen i Norrköping

Årets Besvikelse - Matutbudet en Söndag på Holmenkollen i Oslo

Årets Passande Namn -  Restaurang Fiasko Herning

Årets Återkomst - Österns Pärla Gävle

Årets Finns i skogen - Sprit i skogen men inte mycket i maten hos mackmyras egna restaurang.

Årets Asiatiska - Sushi på sisi Restaurang Hageby Centrum

Årets Service - Ringa när bordet är klart tidigare en sagt Reataurang brända bocken Gävle

Årets Hål i Väggen - Fusion Fast Food. Lätt att missa

Årets Nyhet - Haga Krog

Årets Nej - Inte fläsk och frusen dill när man gör dillkött Restaurang Strömporten Skärblacka

Årets Varför - Jureskog på MC Donalds

Årets kryddigaste - Kebabköttet på Anitas Pizzeria i Skärblacka, godare en vanligt.

Årets Guldkant - All mat blir godare med öl från Norrköpings Bryggeri

Årets Trend - Stora gärna djupa tallrikar men inget på

Årets Surprise - Avokadoglass och blodpudding

Årets Asiatiska

Årets vackraste

Årets Dessert

Årets Kött

Exempel på årets Trend

 vi ses 2017

 

Restaurang Hantverkaren Storhagsgatan 4 Norrköping

Hantverkaren har jag hört gott om, men aldrig fått tummen ur o testa. Fören idag.

Köttfärslimpa Potatispure champinjonsås sallad bröd dryck kaffe 89 kronor

En lite blek anrättning men smaken va det inget fel på.

Köttfärslimpan saftig smakrik och i mängd man blev mätt av. Ett gott luftigt och lite smörigt mos. Såsen lite tjock något salt blek  och saknade svamp i den utsträckning jag hade önskat.

Riktigt trivsam vacker och tilltagen salladsbuffe.

JJJ

Nu kom vi före alla andra, men kan tänka mig att det kan bli lite knöligt med parkeringsplats.

Stor och luftig lokal

Trevlig servering

Tallriksservering, funkar. Men tar hällre själv.

 

 

Vindruvan Vrinnevisjukhusets matsal (vån2)

Rostad Fläskytterfile med champinjonsås, timjanrostad potatis och brytbönor smör bröd dryck kaffe 80 kronor

Saftigt kött i lagom stora skivor. Rikligt med timjan på potatisen som inte hade den där tjocka hinnan rostad potatis annars brukar ha. Champinjonsåsen var riktigt god, smakade fond och kärlek. med bitar och bra smak av svamp och man fick ta så mycket man ville. Ett klart plus. Brytbönor och lite andra grönsaker såsom blomkål rödbetor och grekisk sallad.

JJJJ

Mat från buffe (det fanns kött och veg också) där man får ta för sig bäst man önskar (riktig buffe alltså)

Rent och snyggt runt skålar och kantiner

Maten gjord i storköket, en bit från matsalen. Men smakade kärlek.

Matsalen såg ut som ett sjukhus, sterilt och gott om folk med vita rockar.

Trist utsikt men man kan inte få allt

JJJ

 

Krokeks Restaurang och Pizzeria

Inte så mycket att tillägga utan jag går rakt på målet.

Kebab med bröd 60 kr

Ordinärt kött, lagom med krispig sallad och röd lök. Saknar tomat.

Brödet liksom dubbelvikt, det gör att det enligt mitt tycke blir lite väl mycket bröd. Annars gott och nygjort.

Det som sticker ut på denna kebab är såsen. Stark och röd och gör själ för namnet. Nog den godaste såsen hitills på en kebab.  Såsen väl blandat med köttet 

JJJ

Snabb och trevlig service

Bra med parkeringsplatser

Trots att jag inte skulle ta med maten var den tjusigt paketerat

JJJ

Sisi Restaurang Hageby Centrum

Hela centrumet hade fått sig ett upplyft och många av lokalerna nu lite luftigare och snyggare.

Efter en fruktlös jakt på skor kom jag till andra enden av centrumet och upptäckte en ny restaurang med Asiatisk buffe. Måste testas förstås.

Asiatisk Buffe 129 kr

Minst 10 varma rätter, men enligt mig bara 2-3 som var helt asiatiska. Dumplings sallad diverse friterat en väl tilltagen och vacker  sushibuffe. Färsk frukt och friterad banan.

Dumplings har jag nog aldrig smakat och tog en med räkor och en med kyckling, lite smaklöst men man skulle tydligen doppa dom i sås förstod jag lite senare.

Wokade grönsaker och kyckling i soyasås smakade helt okej. En rätt med biff såg tråkig ut men smakade helt ok . Wokade nudlar lite smaklöst. Testade det mesta utom stekt potatis.

Testade friterade räkor och även om det var lite kallt hade skalet behållt sin krispighet. En kryddig söt sur sås livade upp.

Riset gott och fluffigt men även det kunde gott ha varit lite varmare.

Mycket att välja på i Sushiavdelningen, fint upplagt med lagom stark wasabi till medans ingefäran var lite mesig.,

Troligen inte det sista besöket om Restaurangen finns kvar!

JJJ

Personalen hade full koll att allt på buffen såg aptitlig ut, torkade av och fyllde på

Lokalen ljusare nu en förut

JJJ

ChopChop Asian Express Romgatan 4 Enköping 

Ett tvärkast från motorvägen och det första man såg var Max, chopchop låg lite skymd.  

Många rätter att välja på. Blev en mild rätt men mycket av det såg spännande ut. Man valde storlek först och sen tillbehör typ stamed Rice och sen själva rätten.

Small Cashew chicken med steamed rice 88 kronor

Paprika lök och nötter. Wokad saftig kyckling i en rätt mild soyasås. Fluffigt ris. En lagom portion för den lätt hungrige.

Inte så mycket att orda om faktiskt. Rätten gick ner utan knussel och man gick mätt från matstället redo för ytterligare några mil på motorvägen.

JJJ

Är lätt allergisk mot papptallrikar o plastbestik, men här kändes det rätt på något sätt då det är on the go så att säga.

Mycket folk men allt ordnades smidigt

Personalen skyfflade käk utan att säga så mycket. Men man är ju trots allt här för att äta, inte träffa nya vänner.

En liten lyckokaka till 

JJJ

www.chopchop.se

Mackmyra Restaurang

Efter en trivsam whiskyprovning kändes det helt okej att hugga in på lite käk. Lunch till trots blev det en rejäl köttbit och menyns dyraste rätt.

Mackmyras Bruksoxe (Oxfile med bruks whiskysås , smörstekt sparris, potatisgratäng) 285 kr

En fint upplagd tallrik, man blir helt enkelt jättesugen på att hugga in.

2 rätt tunna skivor mör oxe med det rätta tuggmotståndet. Den lite peppriga såsen var  smaksatt med brukswhisky men saknade trycket, med ett helt spritlager att tillgå borde det smaka mera en så här i mitt tycke.. Sparrisarna aladente smöriga och jättegoda. Gratängen ja vad ska jag skriva. Kort o gott den godaste jag ätit. 

JJJ

Vitchoklad pannakotta smaksatt med vit hund färska bär 115

Vit hund är i princip mackmyras råsprit som man har buteljerat. Dock är pannakottan lite tunn i smaken både när det gäller choklad och sprit. pannakottan är lagom stabbig och dom färska bären friskar upp smaken.

 

JJ

Utanför är miljön trevlig. Inne känns det provisoriskt o lite omysigt

Maten kostar mera en den smakar för att vara lite diplomatisk

Personalen trevlig och vet det mesta om maten och den sprit man eventuellt vill dricka före o efter.

JJJ

 

 

Brända Bocken Stortorget Gävle

Restaurangen ligger i kanten på det torg som den berömda bocken brukar står runt jul, därav namnet. Enligt reklamen Gävles bästa utsikt om man som vi sitter på övervåningen. På hösten är det mörkt så man ser ingenting, men vår sommar antar jag att det är trevligt att sitta här o kolla på folkvimlet.

Fullt när vi först gick dit, men vi bokade bord och uppgav vårat telefonnummer. Service är det att ringa upp när det blev plats lite tidigare en sagt.

Maten Då?

Röding gravad och halstrad senap kapris picklad röd spetskål stuvad potatis 205 kr

Maträtten smakfullt upplagd. Fisken lite underkryddad men stuvningen var rejält kryddad med senap vitpeppar o lagom salt. Potatisen tyvärr lite underkokt. Men så här i efterhand har jag kommit fram till att det är förstås bättre att det är så i en stuvning en att potatisen är mosig, så förlåt alla tankar jag hade då om tillbehöret.

Picklad spetskål smakade som inlagd paprika men var mycket krispigare och hade en fin färg, ett gott tillbehör

JJJ

Nice Creme (Avocado mörk choklad flarn rostad cocos) 60 kr

Märkligt namn, men det var avocado glass helt enkelt och en gräddig vaniljsmakande sådan. Mycket vaniljigare en min medätares äkta glass. Glass på avocado mycket godare en jag trott.

JJJJ

Att ringa och säga att man är välkommen tidigare en man bokat är service

Mycket folk men serveringspersonalen på tårna och maten hyffsat snabbt på bordet

En kul byggnad med fin utsikt

Lite omysigt där inne dock

JJJ

Österns Pärla Ruddammsgatan 23 Gävle

3 kliv från hotellet gjorde sitt när vi skulle äta första kvällen i Gävle. Här har vi ätit en gång för många år sedan, det var gott då. Lika gott nu?

3 små rätter inkl dessert 123 kronor (Kyckling röd curry, Entrecote med vitlök, räkor med vitlök)

Tunna möra entrecotestrimlor i soyasås och rätt bra sting av vitlök.

Kycklingen lagom wokad. Lite klen currysmak. Grönsakerna hade spänsten kvar.

Små goda räkor med krispiga grönsaker, denna rätt hade jag nog kunnat tänka mig mera av. Får bli nästa gång.

Gott fluffigt ris som man fick rikligt av.

Vid första anblicken såg portionen lite klen ut, men blev hyggligt mätt.

Lika gott då som nu!

JJJ

Friterad banan med glass (ingick i middagen)

Lite konstig form på den friterade bananen. Varmt krispigt fodral med fast ljummen banan innuti. God lagom söt sirapssås till. Väldigt god vaniljglass av gormetyp. Lite svårt att förstå varför jag för bara några år sedan hatade friterad banan.

JJJ

På andra ställen är det störande med take away. På pärlan är den sidan lite avsides så det stör rätt lite. Dock skvallrar en skylt där föräldrar uppmanas hålla ordning på barnen så dom inte kastar mat om att det kan gå rätt vilt till även på Pärlan.

Snabb trevlig och uppmärksam personal

En rätt mysig restaurang

JJJ

Malt och Humle Linköping

Vi hade lagom blivit hungriga igen efter förra årets kulinariska holmgång innan det var dags igen. Ett år går fort när man väntar på något gott.

Vi var 20 förväntansfulla Norrköpingsbor som stegde på Pendeln till grannbyn för att äta husmanskost, det var nästan det enda vi visste. Men med tanke på hur det var förra året kunde vi nog också vara säkra på att det skulle vara gott och trevligt.

På tåget disskuterades vad som igentligen är husmanskost, det hade man frågat sig på restaurangen också. Där hade någon föreslagit tacopaj. men husmanskost är nog lite mera avanserat en så.

Mat och passande öl var det med husmanskost som röd tråd. här kommer jag dock nästan bara ägna mig åt maten.

Gravad Lax Potatiskaka Hovmästarsås

Snyggt upplagt på fin tallrik kom några skivor gravad lax som hade lite extra dillig smak tyckte jag.

Hovmästarsås med extra mycket senap 

Och så en potatiskaka med gräddfil som gav anrättningen det där lilla extra

JJJJJ

Tjälknöl på hjort Pepparotskräm tranbär och granskott

Åter igen en snygg tallrik fast djup denna gång.

Saftig enbärssmakande tjälknöl med en god pepparotskräm.

Lite tranbär och picklade granskott bröt av lite och gav rätten den där lilla extra känslan av skog.

JJJJJ

Blodpudding äpple surkål

Ingen rätt jag hoppade upp o gjorde vågen till direkt vare sig när rätten presenterades eller när den kom in. Är alls inte förtjust i blodpudding eller surkål.

Snyggt som alltid men rätten var lite dömd på förhand. Hursomhelst ska man smaka på allt och Nystekt blodpudding gjord efter konstens alla regler och surkål stekt i ankflott är inte så pjåkigt endå.

Saftig och inte alls kompakt blodpudding och så äpplen som syrade upp en del. Inte så att jag kommer springa köpa blodpudding, men förvånansvärt gott va det allt.

JJJ

Torskrygg med pocherat ägg vitivinssås baconfräs

Gott och snyggt  men en aningens för smaklöst.

För lite av god sås

JJJJ

Wallenbergare Potatispure

En riktigt saftig wallenbergare av kalv lagom stekt och god.

Potatispure gjort med potatis grädde smör och kärlek.

Lingon som bryter av

En riktigt god rätt.

JJJJJ

Äppelkaka och vaniljsås

En efterrätt som är mera husman en äppelkaka får man nog leta efter. En god kaka med syrliga äpplen och så en riktigt god vaniljsås till det. En värdig avslutning på en trevlig och god måltid.

JJJJ

En ytterst vällarrangerad tillställning. God mat bra service i mysig källarlokal. Man kan  det där med att kombinera öl o mat på ett raffinerat sätt.

25 personer fick mat nästan samtidigt och den var varm och välsmakande. Inte alla som kan det inte.

Rätterna genom tänkta presis som förra året.

Bättre dessert förra året men annars var det lika bra.

Personalen mycket väl värda folkets jubel och Vi ser redan nu fram mot nästa år.

Trevligt att det även i år var en bryggare (Centralbryggeriet) på plats för att presentera sina egna öl till några rätter och sen sitta o prata öl med dom som ville.

 JJJJJ

Charolais Kroen Fonnesbaeckgade 12A Herning

Samma gata, annan restaurang. Denna låg nära hotellet och var lite hemlig. Det var inte fören man öppnade dörren fören man såg att det var öppet. Och det satt folk inne.

Hakkebiff (lökringar pomme persiljesmör) 126dk

Dansk hakkeböff är som hamburgare fast inte riktigt endå. Innan hade vi bara testat med sås o kokt potatis.

På En riktigt het tallrik av metall (lite ovanligt) kom hakkebiffen i all sin prakt. Det såg vackert ut och det var ingen som helst tvekan att maten var nygjord (värmen letade sig upp i ansiktet och gjorde en svettig)

Funderade på om man skulle ha tagit sås i stället för smör, tänk om det är torrt.Inget jag behövde oroa mig över. Nog det mest saftigaste jag ätit på mycket mycket länge.

Gott smör  krispig pomme saftiga lökringar. En grillmiddag när den är som bäst.

JJJJJ

Irish Coffie

Inte ofta det recenseras drycker här. Men på resan blev det många irish coffie och den på Chaolais är den godaste min medätare druckit. Och då han har koll är det värt att premieras.

I Tyskland men framförallt Danmark skvättas spriten i på känn och tror att det är lite mera sprit en i Sverige. Irish coffie får den spänst man saknat. Kaffet kanske inte alltid är det varmaste men i Danmark är det gott hursomhelst.

Riktigt grädde!

JJJJ

Ett mysigt ställe där man kunde se kocken pyssla med maten.

Lite löjligt var systemet med att fylla i ett kort hur man vill ha saker o ting typ tillbehör och stekgrad Istället för att säga till servitören

Lite halvsunkig salladsbuffe.

Trevlig personal 

Mysig lokal

Lokalt öl

JJJ

 

Restaurang Fiasko Fonnesbeackgade 34 Herning

Det första vi gjorde var att fundera över namnet, Fiasko. Kanske på skämt trodde vi ett tag. Men med tanke på att det var tomt och öde när vi kom och lika tomt och öde när vi gick kan man undra om namnet har något med hur restaurangen är. Ett fiasko helt enkelt. Men även om det var tomt därinne såg det fint ut så vi gick in. Dagen till ära blev det en 3 rätters.

Jomfruhummer (Avocado, Bisquie, porrer, urter) 119dk

På botten av en stor djup tallrik låg en sötsalt sås. inte helt och fullt oanämlig i smak men rätt salt.

Avocadocreme som var lite syrlig och bröt av och så en liten saftig lagom salt hummerstjärt och någon slags ört på toppen.

En liten men rätt okej Förrätt.

JJJ

Variation på ox (File, kaebe, svamp, rotfuktscreme) 279

En konstig uppläggning var min första tanke och ingen sås. Men snodde min medätares så det var ingen fara på taket.

Filen var medium stekt, saftig och god. Tornet på bilden är långkokt nöt utan någon som helst smak.

En tämligen intetsägande rotfruktscreme.

Såsen (som igentligen var min medätares) var kokt med omsorg på danskt vis och räddade det hela lite.

God klyftpotatis till

JJ

Chokoladefondant (Vit chokladmousse, apelsinis) 99dk

Fondanten lite väl bakad och var mer som en kaka, en mycket god kaka. 

Luftigt chokladmousse som smakade himmelskt

Och så den friska apelsinglassen och spröda smul som liksom knöt ihop desserten Djäkla i min kastrull vilken god dessert!!!!

Vackert med blommor som pynt, vet inte om dom var tänkta som  ätbara (men lever fortfarande)

 

JJJJJ

Ja vad ska man säga om Fiasko. Maten som kom ut god förvisso. Men det kändes som om kocken inte riktigt hade koll hela tiden på läget.

Min medätare fick sent veta att hans effterätt blivit just ett fiasko så han fick en variant av min istället.

Det tog en god stund att få ut rätterna som inte i sig såg så kompliserade ut. Man fick lätt tanken att allt var fryst.

Just det där med att det inte fanns någon innan oss borde oroa ägarna. På dom flesta andra matställena i Herning var det fullt med folk, men inte här.

Fint på borden och bra service, men lite opolerat

Alla andra har. Men inte Fiasko. Danskt microöl, vi fick nöja oss med en industrilager.

JJ

(Man försökte iallfall att göra sitt bästa och för det förtjänas ett extra J)

 

 Grand buffe Color Magic (Oslo - Kiel)

Buffe till sjöss. Ja då får iallfall jag lätta rysningar. Hyffsat billigt om man kryssar på Ålands hav,men det är inte alltid så smaskigt som man skulle önska.

Efter moget övervägande blev det endå buffe på Color Magic från Oslo till Kiel.

Grand Buffe 293 Norska kr (dryck ej inkluderat)

Om man luddade med strömmen kom man först till dom kalla förrätterna. Skålarna dignade av fisk och skaldjur. Det kändes fräscht och såg gott ut redan där det låg och frestade. På bilden är det pate havskräftor pepparotsgrädde kräftor räkröra för att nämna lite av det goda.

Buffen blandade säkra kort med lite norska specialiteter. Det är alltid svprt med buffer. Man äter tills mnan spricker, o så äter man lite till.

Inget undantag här. Men det var 100 gånger snyggare frächare och framförallt godare en någon buffe jag ätit tidigare, o bara därför försökte man få ner lite till av det goda.

Ungifär lika dant med det varma köket. Olika sorters kött såser sallader och tillbehör i all oändlighet. Inte allt som var gott, men det mesta som jag smakade var kanon.

Ost förstås och så desservarvet med tårtor och krämer

JJJJJ

Fönsterbord till sjöss strävar vi alltid efter. Det är lite speciellt att mumsa mat med havet som inramning.

Det var en fin lokal

Glad personal som skötte om gästerna exemplariskt

Bra ordning runt buffen, det putsades och fylldes på.

Norsk öl fanns det att välja på

JJJJJ

Min syn på buffe till havs kommer för alltid vara förändrad. Det går att göra god mat till sjöss, undrar varför inte alla rederier har samma tänk. 

Bilden föreställer systerfartyget Color Fantasy men det ska vara likadant på den.

La Pizzeria På Scandic hotell Holmenkollen Oslo

Varken jag eller min medätare var speciellt sugen på Pizza denna kväll. Men det var det enda som fanns till bjuds en söndag på ett Hotell som vill dofta lite fyrstjärnigt. Lite klent kan tyckas.

Menyn på hemsidan dåligt uppdaterad då den pzzan jag siktat in mig på var bortagen sedan länge från menyn. Trist men det var bara att hitta något annat att sätta tänderna i.

RUSTICA (Tomatsås, Kryddiga korvar, Champinjoner, Mozzarella, Torkade tomater) 159 kr

Väldigt ojämn, men troligen har det med att göra att man vill ha ett litet hemgjort intryck. Lite löjligt tycker jag personligen. 

Kanterna bleka o inte alls så där krispiga som jag är van vid.

God tomatsås men annars smakar denna pizza inte alls så mycket som jag önskat. Lite mer av det mesta och mera krydd i korvarna skulle jag föredra. Var inte helt förtjust i den svaga smak av lever som kom när man åt en korvskiva. Torkade tomater friskar upp. Men tillför inget smakmässigt direkt.

En hyffsad god pizza men det kändes lite som om man skulle ha kostym på sig i fabriken, det är tjusigt men dock bara en pizza.

JJ

Lokalen är den samma som frukosten serverades i och det är inte speciellt mysigt även om försök gjorts med dukar och ljus.

Det där med att menyn inte uppdateras är ett djäkla ofog.

Personalen är mera på den lokala pizzerian nivå en på en restaurang som vill framstå som fyrstjärnig. Lite okunniga och taffliga.

Lång väntan på maten gör ingen glad

Norsk öl till maten är däremot rätt okej.

Och JA. Det är dyrt i Norge!!!!

JJ

Restaurang Oriental Årjäng

Inte helt lätt att bara stanna till och få sig något att äta i en främmande stad, det får bli lite att man tar det första som kommer inom synhåll. 

 

Kyckling Shop Suey 90 kr

En rätt liten portion såg det först ut som. Men blev lagom mätt endå. 

Anrättningen väldigt blek men vacker. Grönsakerna snudd på owokade men kycklingen hade kvar sin spänst. 

Inte helt sugen på något kryddigt denna lunch så frågade inte efter mera krydda, men lite mera buff i smaken hade inte skadat

maten snabbt på bordet av trevlig personal.

Lokalen rätt okej och det saknades inte parkeringsmöjligheter.

 

JJJ

Knäppingen Västgötegatan 19-21 Norrköping

DUBBEL BREWHOUSE BURGER (ost rökt sidfläsk ajimajjo jalapeno picklad gurka pomme och dipp) 149 kr

2 saftiga lagom stora hamburgare lagom med majjo o goda jalapeno som ger sting. Hamburgaren inte så kladdig som andra jag har smakat.

Vi i bordet gillar rökt sidfläsk, så alla beställde extra. Blev perfekt och gav en lite extra rökig känsla på burgaren.

Gott bröd som inte suger åt sig all saft o blir geggigt

Bra papper runt

Pommen lagom salt. Riktigt frasig och lite grovare skuren en på andra ställen.

Dippen är god men lite difus i smaken. 

Snyggt serverat

JJJJJ

Personalen trevlig och sammarbetsvillig

Restaurangens egen öl till är alltid trevligt

Skönt att sitta ute

Trevlig stämmning

Maten snabbt fram på bordet

JJJJ

Vid återbesök under kulturnatten, då det förvisso var mera folk i rörelse var burgaren inte alls lika god, servicen seg och förvirrad och lång väntetid Man klarar inte riktigt av när det blir förmycket.

 

 

 

Pastaköket Gamla Rådstugegatan 16 Norrköping

Hungrig men på grund av arbete är det inte läge att dricka starkt till maten. Ja då föll valet på Pastaköket. Tänkte mig pasta men kom ut med en Pizza (som jag tyvärr glömt namnet på).

Okänt Namn (Champinjoner soltorkade tomater parmaskinka kantareller oliver)

Kantareller på pizza får man allt för sällan. På pastaköket har man flera alternativ med skogens guld på. Att  lägga denna delikatess på pizza kan man tycka är en styggelse. Men riktigt gott, nu är det nog inte handplockade direkt från skogen utan från burk. Men det är klart godkänt.

Parmaskinka och soltorkade tomater har kalla lagts på efter att pizzan kommit ut från ugnen. Gott men pizzan ljummas av en smula av kalla ingredienser.

Pizzan är inte riktigt färdiggräddad och lite degig

Lite okryddad

 

JJJ

Man har bytt inriktning från att bara servera pasta till att även ha pizza sallad och kebab på menyn. Pastan kommer lite i skymundan men pizzorna har spännande ingredienser.

Personalen är snälla snabba (lite för snabba ibland) och angagerade. Dock en smula tjatiga då flera frågar om det smakar bra

En liten men trevlig lokal där man vid fint väder även kan sitta ute o kolla på folk medans man äter

JJ

Durkslaget Korsgatan 13 Norrköping

Det närmar sig slutet på Ölfrämjarnas årliga promenad. På 5 ställen har vi smaskat tilltugg och druckit öl, är i ärlighetens namn inte så värst hungrig. Men beställt är beställt.

Rosmarinmarinerad lammrostbiff Råstekt potatis sparris paprika rödvinssås (240 kronor på menyn)

Det är nog mera förr som lamm smakade kofta och man la den bland annat i mjölk för att mildra smaken. Åt inte lamm då och rätt sällan nu men får för mig att skillnaden på smaken är uppfödningen.

Lammet på Durkslaget smakade inte alls kofta utan riktigt gott. På tallriken kom en rejäl laddning rosastekt kött som hade en lätt touch av rosmarin, Möjligen lite för understekt. Men hällre det en segt kött så det blir en petitess i sammanhanget. Det såg lite murrigt ut på tallriken och det hela saknade lite kryddning.

Den råstekta potatisen var lagom stekt.  paprika tillförde lite färg och syrlighet i anrättningen.  Men kan man inte tillaga sparris med den kärlek och omsorg som grönsaken förtjänar kan man lika gärna låta bli. Dom 2 mördade sparrisarna på tallriken var en sorlig syn.

En god rödvinssås

 

JJJJ (Smådetaljer från en femma, värt att tänka på)

Övrigt

Det är en konst att servera 60 personer mat nästan samtidigt med bibehållen kvalite. Denna kväll tror jag Durkslaget lyckades.

Ifk:are i all ära men iallfall jag blev lite nöjd när den förväntade invasionen uteblev efter match och vi kunde äta i lugn och ro.

Glad personal

JJJ

 

 

Anitas Pizzeria Stationsvägen 29 Skärblacka

Sugen på kebab och åkte efter jobbet runt lite på måfå i Skärblacka. Blev inte det första stället jag åkte förbi. Men väl det andra.

 

Kebab med specialsås (stark) 55 kr

En stor och mycket vacker kebab (nog en av dom vackraste jag ätit) serverad på tallrik.

Brödet varmt och frasigt men sög åt sig saften så den blev som en svamp mot slutet av middagen (grävde då ur det som var kvar med en gaffel)

Köttet i långa strimlor längs ner i kebaben, smakade lite kryddigare en vanligt kebabkött.

Såsen var som utlovad stark utan majonäs och riktigt god.

Fräch och krispig utfyllnad (sallad tomat lök). Som vanligt aldeles för mycket sallad

Men kort sagt en prisvärd kebab.

 

JJJ

Övrigt

Det tog tid att få beställa

Och tid tog det att få det man beställt

Gott om parkeringsplats

Trevlig kock (när han väl dök upp ur sitt gömsle)

JJ

 

 

 

 

 

Restaurang Strömporten Bergslagsvägen 47 Skärblacka

Har väldigt svårt att avhålla mig när det serveras helyllehusmanskost i detta fallet dillkött!

Dillkött på fläsk kokt potatis salladsbuffe bröd och dryck 74 kronor

Är väldigt traditionell av mig så anser att dillkött ska lagas med färsk dill och kalv. Fläsk och frusen dill funkar väll men är inte helt rätt.

Möra lite väl  små kuber av fläsk mycket dill men tyvärr smakade inte så mycket och så där fräsht som det hade gjort om man istället hade lagat med färsk dill. Nu blev smaken lite o dillig med en svag nyans av torrt hö.

Såsen rätt syrlig på gränsen till för mycket men inte skarp så efter några slevar hade man vant sig och maten smakade rätt gott. Lite morötter i som färgklick.

Oskalad potatis inte riktigt min grej men den var bra kokt utan att bli så där svampig.

Maten serverades i kantiner så man fick ta så mycket man ville själv, Baksidan enligt ett papper utanför var att det tydligen slängdes mycket mat.

En okej salladsbuffe med bland annat sallad tomater paprika och oliver.

Gott bröd Gott kaffe och mycket måltidsdryck att välja på (Bland annat Pepsi)

 

JJJ