Blogg

Pizzeria Massimo PetterswartzGatan 26 Norrköping

Man har blivit 2:a i pizza sm 2 gånger på raken och har rykte om sig att servera stadens godaste pizza med glatt humör. Stämmer det? Ja det har tagit ett tag för mig att komma hit. Men nu så är det dax.

Valde

Corne Con Parne  89 kronor (Husets tomatsås, 2 ostar, Kryddig köttfärs, Ruccola, Färsk rödlök, Citronolja)

Som ensam gäst för tillfället tog det inte alls lång stund innan pizzan kom till bordet.

Den såg snygg ut och doftade ljuvligt och hade den tunnaste och frasigaste botten jag någonsin skådat för en pizza. Äter inte kanter men dom var läkert lagom bruna, en pizza som säger ät mig.

Tomatsåsen lagom kryddad och smakade mycket ren fräsh tomat inget fusk

Den kryddiga köttfärsen i form av kluttar kändes tyvärr väldigt mild. Lite mera hetta hade varit trevligt. Tyckte också det var rätt lite köttfärs.

Färsk lök för det knapriga

Normalt brukar jag inte riktigt tycka om färsk sallad på pizza. Men lite kryddig krispig euccola gjorde sig riktigt bra just på denna pizzan känsla och så såg den rätt snygg ut med salladen också.

Massimo kör med egen olja Citron i detta fall som bidrog med en behaglig smakbrytning Helt klart pricken över i.

2 ostar varav den ena gjorde att täcket över blev segare en på vanlig pizza

Godaste pizzan jag ätit på länge och troligen är det så att man får stans godaste just här på Massimo.

På menyn finns det pizzor med en rad lite udda innehåll. Avocado till exempel.

Jag Kommer Tillbaka!

Synd att inte alla pizzerior försöker hitta på sin  grej som Massimos egna tomatsås o kryddoljor. 

 

 http://www.massimopizzeria.se/

 

 JJJJ (Så ni kan få en känsla hur gott det är)

Spicy Hot Koppargatan 6 Ingelsta Norrköping

Har genom åren ätit mig igenom Spicys meny och restaurangen har blivit lite av en följetong här på sidan. Äter oftare en jag berättar men nu har det öppnat en ny restaurang på Ingelsta därav recentionen.

Kycklingfile med vitlökspepparsås och cashewnötter 85 kronor

Hettan är inte alltid konstant på spicy ibland är rätterna med chilimärket milt sagt ljumna medans det ibland är så det ryker ur mun vid första tuggan. Denna rätt var lagom kryddad, kraftig vitlökssmak o pepprigt eftermäle. Kyckligen lagom wokad. Mycket gott som vanligt.

Den nya lokalen luftig modern och funktionell, kanske inte så mycket större en dom övriga men här har man byggt restaurangen från början. Inte gjort om en befintlig lokal.

Maten snabbt på bordet trots att det är mycket folk i lokalen. Noterar dock att sällskap vid samma bord får vänta onödigt länge tills alla fått mat. Ser inte ut som om man lagar maten bord för bord.

Snabb och trevlig serveringspersonal som hejjar glatt plockar undan snabbt och frågar om maten är god o hjälper kunderna på alla sätt för att stämningen ska bli bra. Blir något mot förmodan fel rättas det till utan gnäll. Något för dom övriga spicy restaurangerna i stan att ta efter tycker jag, inte för att det är dåligt men har ibland känt att den där glada kundfokusen saknas en smula, speciellt på stadens första Spicy Hot Restaurang på Kungsgatan.

 

 

Mc Donalds Stockholmsrondellen Norrköping

Maestro Classic med pomme och läsk 84 kronor

En ny serie Gourmeburgare för att liksom flörta med restaurangerna, dom riktiga alltså. Med 150 G nötkött Glaze Wild Mustardsås Cheddarost Bataviasallad bacon och ett nytt lite luftigare bröd.

En burgare som faktiskt ser helt okej ut när man öppnar locket på den svarta lådan, nästan så man blir lite sugen.

2 rejäla hamburgare med en slags glaze i mitten en lite starkare senapssås ost sallad och bacon. Gourme? Njae. Tycker inte det smakar något jag!

84 kronor anser jag sålunda inte är en skälig peng. Jo om det är storleken man vill åt. Men om det är som mcd anser smak finess nytänkande inte.

Brödet helt okej 

Malt och Humle Borgmästaregatan 10 Linköping

En avsmakningsmeny med öl till Ölfrämjarnas ära stod på programmet. 

Kalaset kostade 500 riksdaler med mat och passande öl till. 

Kräftsoppa med friterad kalvbress

En mycket god och smakrik soppa kokad från grunden med riktig buljong kräftskal smör och grädde. Möjligen lite tunn och inte så där krämig som jag hade önskat. Bressen till gjorde det där lilla extra och gav anrättningen lite tuggmotstånd.

1 av 2 nykompinerade rätter

Dryck Kellerbier från Nya carnegiebryggeriet

Halstrad röding smörbakad Blomkål Messmörssås

God röding stekt presis lagom. Ett lite oväntat val att ha sås med messmör till, men det funkade riktigt bra. Lite mera smak hade jag önskat och lite till som vanligt. Blomkål till var rätt okej.

Dryck. Zodiak Ipa från Omnipollo

Långbakad Grissida Smörstekta äpplen Äpplesky Potatispure.

Gris som fått gotta sig i ugnen länge på låg temperatur blir saftig o välsmakande. Äpple till och i skyn tillförde lite syra och frächhet. Got potatispure till.

Dryck:Sour Brown från Brekeriet

Helstekt Ankbröst Confiterat anklår rimmad rödbeta Palsternackspure och Hallon och Rödbetssky samt färska hallon

Gott men allt lite segt ankbröst. Uppfriskande med hallon både färska på tallriken och i såsen. Palsternackspuren riktigt fin dom rimmade rödbetorna tillförde lite spänst i rätten.

Dryck: Predition från Tempel Brygghus

Ost

Bild ej tagen

Dryck: Dubbel Ipa Poppels 

Chokladpastej med maltglass och maräng

En lagom syndigt chokladig pastej, mjuk krämig o fyllig. Maltglassen extremt god och innehöll både karamellmalt och chokladmalt. Maräng ser tyvärr fortfarande ut som torkad pappesmassa. Detta var rätt nummer 2 som var specialkomponerad för oss o ölet som vi drack till.

Dryck: Russian imperial stout från Poppels

Maträtterna välkomponerade och såg snygga ut på tallriken. Serveringspersonalen klarade av att få ut mat nästan samtidigt till dryga 20talet sugna främjare.Allt mycket proffsigt utfört och personalen var helt klart  välförtjänta av applåderna på slutet.

Fokusen var öl och mat ägaren är en  kunnig sommelier som tar fram ölen och ger kockarna fria tyglar att ta fram passande mat till, ibland lite knöligt att få smakerna att passa men säkerligen riktigt skoj. Det märktes att man jobbat från grunden, inte slarvat  smakat öl och mat enskilt och tillsammans innan man serverade. Mycket informativt om hur man har tänkt angående ölen som serverades och hur maten var tillagad.

Lokalen mysig men rätt liten

Ett trevligt ställe som jag kommer besöka igen!

 

Lite om ölen till maten.Tex hur man kan komma på tanken att servera en suröl till mat, en öl så syrlig att hela kroppen blev ett russin. Men en bra kombo med den feta grissidan blev det. Öl från Poppels passade ypperligt till desserten. Som sagt man visste vad man gjorde helt klart även när det gällde dryckesbiten. En slump var det,men kul endå att Poppels representant var på plats och kunde berätta lite om sina egna öl som var representerade på middagen (till desserten blandannat) 

New Sakura Tai Kungsgatan 11 Varberg

lunchbuffe inkl läsk med påfyllning 88 kronor

En tämligen långsmal lokal med rätt mycket folk. Det är oftast ett bra tecken på god mat, att människorna flockas runt disken för att få beställa o betala.

Fönsterbord blev det och utsikt över folkvimlet utanför

Började med förrätt som i mitt fall bestod i sushi. Räkor bläckfisk lax mm. Wasabin lagom het, ingefäran krispig och soyan lagom salt.

En mängd grönsaker och annat erbjöds såsom Annanas Oliver tomater majs mm.

Det varma innehöll bland annat Kyckling med ingefära och grönsaker. Biff med grönsaker i ostronsås och Friterade räkor.

Kycklingen lagom stekt saknade dock lite sving även om just ingefäran satt där den skulle. Biffen mör och god såsen lagom salt och grönsakerna krispiga, lite av en favvo. Räkorna goda o varma men friteringen lite soggig inuti.

Riset varmt och klibbigt men uppfattades lite bränt

Glad och snabb personal som hela tiden höll ett vakande öga över buffen. Torkade fixade och fyllde på.

Suwannas Tairestaurang Västra Vallgatan 43 Varberg

 

Pad Medmamuang (Kyckling Cashewnötter paprika gul lök Kål ingefära chili vitlök)

Det ser väldigt mycket ut, men så inser man att det är tallriken som är liten. Var dock lagom hungrig så blev trots allt mätt.

Kycklingen  lite torr men grönsakerna krispiga och fräscha. Smaken satt där även om jag nog hade önskat mera ingefära (men det önskar jag nästan jämt).

mycket god sås och fint ris.

Snabb service

Mitt i smeten mitt i mot systembolaget ligger denna Restaurang, dom läckra oranga väggarna ger lokalen ett lite trist intryck och att äta på plats känns så där. Trotsade tipset att ta med till fästningen och käkade i lokalen endå.

Nä ni som tipsat. Inte alls den godaste taimat jag ätit (men är o andra sidan rätt kräsen o bortskämd när det gäller Taimat). Det jag fick på tallriken var dock helt okej i smak och ett återbesök är inte alls omöjligt.

Rejmyre Gästgiveri 

Mitt under pågående marknad fick jag för mig att besöka gästgiveriet. Blev en rätt från marknadsmenyn.

Entrecote som serverades med rostad färskpotatis morot o palsternacka rödlök örttomat rödvinssås cafe de paris smör 195 kronor.

Mycket som trängdes på tallriken här.

En mör och perfekt stekt skiva kött av hög kvalite rostade rotsaker där potatisen var en smula hård i skalet men annars var det helt okej smöret gott och hyffsat mycket välgjord sås.

Lite rörigt med mycket folk i den fina matsalen. Maten tog långt tid på sig att hitta sin väg ut till vårat bord och personalen hade inte riktigt full koll noterar jag. Men som sagt mycket folk som ville ha mat nu så gör ingen affär av det hela.

Ett trevligt ställe som förtjänar ett besök under mera normala förhållanden.

Kompassen Fyrvägen 2 Arkösund

Var lite gnällig på kompassen förra året och lovade att komma tillbaka, av det blev det inget  men väl i år.

Smörstekt gösfile Hummersås toppad med kräftstjärtar kokt potatis och sallad 189 kronor.

Perfekt stekt gös godkänd potatis fräch sallad och en riktigt god hummersås som det tyvärr var lite för lite av (även för lite sås på köttplankan meddelar den köttätande delen av bordet). Köket har värkligen tagit revanch för förra året Grattis Kompassen. 

Personalen trevlig och miljön som vanligt fin. Bryggpromenad rekomenderas före eller efter maten.

 Sätter inte betyg i år men om jag hade gjort det ligger denna på omkring 4

Somrig glassefterrätt med Jordgubbar grädde och choklad 69 kr

Gräddig vanilj och Jordgubbsglass choklad o stora söta saftiga Jordgubbar riktigt gott

 

 

 

Burger and Bangers Drottninggatan 15 Norrköping

Det är hippt med hamburgare, varenda restaurang med aktning har en egen som görs med kärlek och nötkött. Allra colast är det förstås om man bara serverar burgare, eller som Burger and Bangers fall nästan bara hamburgare.

Coolio 115 kronor strips 25 kronor

Hamburgare med västerbottenost majonäs dillpickles silverlök bacon

En rätt liten hamburgare med saftigt nötkött o kladdiga tillbehör bröd av brioche typ (som är lite inne) Gott men lite för salt för min smak.

för 25 kr extra fick man Pomme som förvisso var  varm men seg inte riktigt prisvärt.

Pomme o burgare serverades i snygga korgar.

Serveringspersonalen  struttade glada runt bland borden och såg ut som om dom trivdes med sitt jobb, snabbt gick det och bra blev det. Vet inte hur ni andra tycker, jag är dock lite allergisk mot att flera tjatar om hur det smakar. Här kom det 4 på raken. Det räcker med att en frågar.

Lite halvtomt på kunder när jag kom runt 17 men sedan small det till o blev fullsatt.

Nu behövdes ingen salt, men salt i små pappersförpackningar doftar snabbmat och är inte så elegant som jag skulle önska.

Dimmig lager till anrättningen satt som en smäck.

Bröns Kro Hovedvejen 7 Bröns

Dagens Kalvstek sås potatis 85dk

Tjocka skivor otroligt möra skivor kalv små goda potatisar och så en otroligt god skysås, mycket sås som kom i kanna vid sidan av. Men det behövdes annars hade det knappt gott o äta då bitarna var rätt bastanta.

Mat och Potatis rakt av och gott så in i attan! Möjligtvis hade jag önskat lite tunnare skivor kött, men det är en petitess i sammanhanget när man lunkar därifrån mätt o nöjd.

Vi gissade friskt att det var ett par som driver kron. Den äldre lite småbuttra Farbrorn serverar och tanten i köket

Michael D Papirfabrikken Groundfloor 12 Silkeborg

I ett gammalt pappersfabriksområde ligger ett tjusigt hotell i det ligger Restaurangen Michael D namnet tillhör grundaren. Hotellet och området är fräscht och modernt.

Blancherad vit sparris Grillad grön sparris Kräftor Ramslöksskum 115 dk

Den vita sparrisen var lagom stor och tillagad med kärlek dvs med rätt tuggmotstånd. Den grillade gröna var en smula övertillagad. Små kräftor som hade en lätt sälta. Ett luftigt skum med svag löksmak

En snygg och  god förrätt men en något större portion hade inte skadat

Grillat pärlhönebröst lökkompott smörstekta kantareller sky med smak av vinbär 205 dk

välkomponerad  snygg att se på och god att äta. saftigt pärlhönebröst  färska stekta kantareller en småsyrlig lite viltsmakande sås och lite hyvlad rättika för det där lilla extra krispigheten.

Gott och snyggt

Grillad annanas pocherad i mörk rom med myntamarinerad färsk annanas kokosglass och kokosmaräng 85dk

En söt dessert utan något direkt friskt inslag. Vi hade tidigare på dagen besökt pappersbruks museet och marängen såg ut som gammal torkad pappersmassa, sött men tur att marängen smakade bättre en den såg ut. Saknade spänst i annanasen och trots att jag inte gillar mynta hade jag föredragit lite mera drag av det i den marinerade annanasen men glassen var krämig gräddig och väldigt god, En godkänd men lite ful dessert.

En snygg restaurang av modernt snitt  som vi blev lite som katten släpat in behandlade på. Trots vi bokat i förväg kom frågorna rätt burdust och vi fick intrycket att man inte gillar ströätare här. Blandat bemötande under middagen från att man stängde vinlistan innan vi var klara och inte visste något om det som serverades av en i personalen till ett proffsigt bemötande med skojfriskt humör från en annan, klart och tydligt vem som passade här och vem som inte. Personalen inte enhetligt klädd och det ser lite slaffsigt ut. Det är dom små detaljerna man borde slipa lite extra på helt klart.

Restaurangen höll inte riktigt den klass som visade sig på notan!

Das Mirtshause Holstenstrabe 88 Kiel

Man ska äta schnitsel i Tyskland, så är det men om man som jag äter 3 dagar på raken blir det lite surt mot slutet. Ett råd i välmening om du ska dricka en hyffsad öl gå till Kieler Brauerie Ta ett glas av deras egna öl så får du det gjort men ät någon annanstans.

Ett annat ställe är Das Mirtshaus

BAUERN SCHNITZEL 11,40£

En rätt tjock (vart har alla tunna schnitzlar tagit vägen) fläskschnitzel med lätt kryddad panering. På fanns det morötter färska Champinjoner lök och en rejäl hollandaise sås, gratinerad lite lätt. Till det serverades äkta och mycket goda rösti och lite sallad (som tyskarna har blivit mycket bättre på att servera till mat) Gott snyggt och mättande.

Personalen trevliga och snyggt klädda lite bauerska kläder (röda klänningar)

Solen värmde 

Folk flockades

och toaletten såg ut som en bastu med träpaneler.

 

Rasta Ulricehamn Kullen Fläred 108

Rasta en vän vid vägen. Tyvärr har  varumärket sämrat till sig med åren. Från kvalite till fallfärdigt. Men det finns dom vägrestaurangerna som håller fanan högt. Den utanför Ulricehamn till exempel.

TEXMEXBUFFE  99 KRONOR

Lite skepptisk mot sånt som står framme på restauranger är jag, men grönsakerna på tacobuffen såg fina ut så slog till, det var ju trots allt Fredag.

 Tomat lök Majs Gurka sallad oliver majs  jalapenos paprika tortillachips mjuka tortillas 

Lite flottig köttfärsröra som var lite klent kryddad, men skulle passa lite som stor och smakade helt okej endå. Det fanns även kyckling och fläskkött men det smakade inte jag.

I köket gjord vitlökssås som smakade vitlök o hade en frisk syra o lagom sälta o fabriksgjord salsa av mild styrka

Många som åt och personalen fyllde på och snyggade till  så det såg inbjudande ut.

Rekomenderas!

Den övriga maten såg också rätt okej  och menyn innehöll klassiska vägrätter såsom köttbullar o schnitsel. Lokalen stor och välskött och gästerna många i alla åldrar.

Restaurang Monark Varberg

Cyckelfabriken Monark har en egen restaurang, dit alla är välkommna. Av en händelse hittade jag den och förstås blev det ett besök vid lunchtid då magen kurrade.

Köttbullar potatismos gräddsås grönsaksbuffe mjölk kaffe 85 kronor

 Lokalen företagsmässig med inslag av sjukhus. Kvinnorna bakom disken hejjade glatt o önskade alla o en var välkommen.

Uppläggningen väldigt mycket skolmatsal över det, svätt o slabb o här har du typ. En rejäl portion dock.

Några stora fina köttbullar som smakade hemlagade lök vitpeppar saftiga o goda. Rejält med potatismos, även det gjort i köket. Smörigt o med små potatisbitar som jag vill ha mitt mos. Såsen gräddig men färglös. Allt gott o mätt blev jag.

Till detta fanns den frächaste grönsaksbuffen på länge. Sallad tomater sparris rödbetor röror såser o inläggningar.

Gott kaffe o kaka

Här tar man maten på allvar, lagad på plats med kärlek o omsorg. Rejäla portioner. Den slaffsiga uppläggningen är förlåten då smaken var presis som jag hoppades på.

 

 

.

Väldigt gott

Road Star Gunnestorpsvägen 4 Varberg

Road Star är ett vägmatställe som är lite svårt att se från vägen. Troligen styr man mot MacDonaldsskylten först.

PANNBIFF SÅS LÖK KOKT POTATIS 89 KRONOR

En rejäl pannbiff, saftig och god. Den kokta potatisen lite småsvampig men ätbar. Rikligt med stekt lök. Såsen gräddig och lagom tjock med rik buljongsmak o pepparswung. 

Personalen vänlig och maten kom snabbt till bordet. 

Lugnt i den rätt så tråkiga men välstädade lokalen denna Lördagseftermiddag.

För 15 kr extra får man ta del av en rätt så medioker salladsbuffe även till ala carte (den ingår i lunchalternativen). På tallriken kom det dock en liten men helt godkänd sallad med gurka sallad o tomat, en tillfällighet för att serveringen va snäll eller nått får framtiden utvisa.

 RAGGMUNK OCH FLÄSK 85 KRONOR 6/5

Härligt nystekta tunna raggmunkar med grovriven potatis som gav den där lite hemlagade känslan.

Fläsket i lagom tjocka skivor o lagom sälta. Men i mitt tycken något för välstekta

Tydligen en tillfällighet med lite extra sallad även om man nekat grönsaksbuffen. Idag var den enda gröna fägringen lite persilja.

Tycker det där tilltaget  att ta extra för salladsbuffen är en smula snålt. Med tanke på priset borde det gott kunnat ingå en salladsbit eller två o en klyfta tomat på ala carte maten , ser trevligare ut.

 

Charlies Gatukök Västra Vallagatan 2E Varberg

Bra beläget nära stationen ligger detta gatukök som ståtar med mos och hamburgare gjort i köket. på lokala råvaror.

150 grammare med mos 

Ett lite märkligt mos. Hemlagad känsla med karaktär av pulvermos, inga potatisbitar som jag skulle önska. Smörsmak och bra kryddat. Även burgaren ska vara gjord på plats, det är jag lite tveksam till faktiskt  den både smakade och såg ut som industriburgare. Men god och en helt godkänd lunch var det i alla fall.

Snyggt upplagt med en fräch grönsallad till.

Kocken hade vaknat på fel sida av stekbordet o var lite surmulen.

 

Malaysia State Östra Hamngatan 19 Göteborg

Buffe med dryck 95 kronor

Inte någon bra koll på namnen på det jag åt, men malaysisk mat ser ut som taimat, men smakar lite mera.

Åt biff med lök. Mört kött som smälte i munnen knaprig lök i en kryddig soyasås

Kyckling med grönsaker (paprika lök, morötter). Även kycklingen var mör o lagom stekt, grönsakerna knapriga och såsen lite het o god.

Revbensspjäll i sötsur sås. Nä detta var inget gott alls

Friterade jätteräkor med sötsur sås. Räkorna kändes nästan lite råa men såsen god

Wokade grönsaker. Knaprig blomkål mm i en sås som smakade ingefära o lite kryddpeppar.

Riset lite okokt.

En hyffasd grönsaks buffe.

Lokalen rätt mysig, personalen snabb och vänlig. Mycket folk.

En buffe ser inte alls snygg ut på bild, men det mesta var ätbart.

 

Narin Pizzeria VäröCenter Bua

MICKES SPECIAL 75 KRONOR (Köttfärs, lök,färsk tomat, vitlök, svartpeppar (ananas)

I Norrköping är köttfärs lika med en blöt köttfärssås som ger pizzan karaktär av disktrrasa i konsestensen. I Varberg med omnejd kan köttfärs vara allt från stekt kryddad  o smulad till kluttar som på denna Pizza.

Rejält med vitlök o svartpeppar god tomatsås. Under en botten som var så tunn som jag är van vid. Extra var annanas som faktiskt tillförde det där lilla extra.

Lokalen ser ut som pizzerior gör och maten kom inom 15 minuter en kvart som på andra pizzerior runt om i Sverige.

Ett plus för att man har lite ovanliga pizzor, inte bara dom vanliga att erbjuda.

 

Black Pearl Kungsgatan 13 Varberg

Angusburgare med tillbehör 99 kronor

 En fräsch liten sallad och en krämig vitlöksröra med rejält vitlökssting trevligt serverad i en skål.

Burgaren av industritillverkad sort (trist då trenden är att alla litet som stort matställe numera har egengjorda hamburgare) kompakt och lite torr men pepprig och god i smaken

Brödet degig (men varmt)

Pommen då? Jovars Nyfriterade o knapriga men va en smula kompakta inuti.

Maten snabbt på bordet av glad serveringspersonal

Fotboll på skärmarna o blandad musik lite svalt i bakrunden.

Den uppvärmda uteplatsen såg mysig ut, men mycket folk så det blev att sitta inne. Funkade det också. Lokalen stor o lite opersonlig.

Inte bara Mariestad på fat är ett plus när ölsuget sätter in.

Öl och sport i all ära men tycker här att maten (i alla fall den jag käkade) kom lite på andra plats, det är därför jag har lite svårt för just sportbarer. Man kommer hit för bärs o sport. Mat? Jo visst finns det mat för det måste det finnas, men det är inte alltid den lagas med kärlek.

Restaurang Marina Hamnvägen 1 Bua 

På menyn finns det Kinesiska Tailändska japanska och kontinentala (pepperstek o biffstek mm) att välja på. Jag valde Kinesisk och en specialrätt.

Oxfile med svartpeppar och grönsaker 118 kr

Tunna skivor oxfile med burkchampinjoner gul lök purjolök paprika bambuskott kål morötter i en mustig och smakrik sås riklig på vitlök och svartpeppar. Rikligt med grönsaker men färska champinjoner hade frächat upp anrättningen. Mycket gott och ett återbesök är att räkna med.

Övrigt

Lite svårt att se om det var öppet eller ej

Omysigt inne

Maten kom snabbt 

Fint presenterat till bordet

Lite opersonlig serveringspersonal som aldrig frågade hur maten smakade.

Goon pad kratiem priktai 108 kr

(Räkor med vitlök och vitpepper) 24/4

 Gott om fräscha knapriga grönsaker (lök bambuskott paprika kål, dock skralt med räkor. mycket sås med Vitlökssmak och vitpepparsting.

Riset idag kändes lite torrt o okokt 

Övrigt som ovan.